Συγκίνηση και διδάγματα στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην «Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης»


H Εκδήλωση Μνήμης στην «Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης», τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, επανέφερε θύμησες που όπου και να τις ακουμπήσεις πονάνε.
Οι εκατοντάδες που κατέκλυσαν τον αναπλασμένο δημόσιο χώρο στην Άνω Ηλιούπολη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ιστορία αλλά και με τις ψυχικές μας αντοχές ως έθνος.
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, οι 3 σύλλογοι Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, απέδωσανφόρο τιμής στις 353.000 ψυχές, που δολοφονήθηκαν και εκδιώχθηκαν βιαίως από τις προαιώνιες εστίες του Πόντου. Θύτης ο τουρκικός εθνικισμός, που μηχανεύτηκε δεκάδες τρόπους βίας για να ξεριζώσει τους Πόντιους από τη γη τους.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!