Ανέστης Πολυχρονίδης από το Μελισσοχώρι: «Δώστε μας ισχυρή δύναμη στις εκλογές της 26ης Μαΐου- Δεν θα σας απογοητεύσουμε!» Στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου απευθύνθηκε σήμερα (19/5) με ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου


Ωραιόκαστρο 19-05-2019
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανέστης Πολυχρονίδης από το Μελισσοχώρι: «Δώστε μας ισχυρή δύναμη στις εκλογές της 26ης Μαΐου- Δεν θα σας απογοητεύσουμε!»
Στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου απευθύνθηκε σήμερα (19/5) με ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα»
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου οι οποίοι έπεσαν θύματα της κεμαλικής αγριότητας άρχισε η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη στην πλατεία του Μελισσοχωρίου, την ιστορικότερη, όπως είπε χαρακτηριστικά, πλατεία του δήμου μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (19/5),
ανήμερα της θλιβερής 100ης επετείου από τη γενοκτονία των Ποντίων.   
Στην ομιλία του ο κ. Πολυχρονίδης έδωσε απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη». Δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις στο πρόβλημα της ύδρευσης, υπογραμμίζοντας πως «πρώτη προτεραιότητά μας είναι πόσιμο νερό για όλους. Μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε τις απαραίτητες ποσότητες, αλλά και την ποιότητα του νερού προχωρώντας σε παρεμβάσεις όπως η άμεση αντικατάσταση του δικτύου, με την επεξεργασία και τον καθαρισμό του νερού και την κατασκευή νέων δεξαμενών για να μπορεί να τροφοδοτείται το Μελισσοχώρι με επαρκείς ποσότητες καθαρού νερού. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μετά την 1η Σεπτεμβρίου όταν, ως διοίκηση του δήμου, θα έχουμε πλήρη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης».
Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε ακόμη για σύνδεση -εντός της επόμενης τετραετίας- με το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής του Μελισσοχωρίου που παραμένει ακόμη και σήμερα εκτός δικτύου, καθώς και για άμεση κατασκευή αγωγού ομβρίων ώστε να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι του χωριού στην περίπτωση βροχόπτωσης θυμίζοντας πως ο ίδιος –ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-14- προώθησε και ολοκλήρωσε εντός της σύντομης θητείας του ένα αντίστοιχο έργο στο Ωραιόκαστρο το οποίο αποδείχθηκε έργο πνοής για το κέντρο του δήμου οι δρόμοι του οποίου μετατρέπονταν επί σειρά ετών σε ποτάμια κάθε φορά που έβρεχε.  
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» επισήμανε ακόμη πως θα ασκήσει πιέσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους προκειμένου να στελεχωθούν οι τοπικές υπηρεσίες υγείας με περισσότερο προσωπικό, ενώ θα απευθυνθεί και στη ΔΕΗ ζητώντας να υπογειοποιηθούν οι κολόνες και να απελευθερωθεί ζωτικός χώρος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μελισσοχωρίου.
Αναφερόμενος, επίσης, σε άλλα θέματα της καθημερινότητας ο κ. Πολυχρονίδης προανήγγειλε την άμεση λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας ώστε «να μη μετατρέπεται σε ‘’Οδύσσεια’’ η μετάβαση στο κέντρο δήμου των κατοίκων του Μελισσοχωρίου οι οποίοι δεν έχουν αυτοκίνητο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μελέτη για τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα ψηφίσει η διοίκησή του, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων με την επαναφορά (όπως είχε κάνει ο ίδιος και την περίοδο 2011- 2014) της ετήσιας τακτικής επιχορήγησή τους από τον προϋπολογισμό του δήμου, καθώς και με τη συντήρηση των υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού.
Επισήμανε ακόμη πως στις προτεραιότητές του περιλαμβάνονται η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου με στόχο της βελτίωση της εικόνας όλων των κοινοτήτων, η ανάδειξη της πλατείας του Μελισσοχωρίου με μέτρα που θα βελτιώσουν τον περιβάλλοντα χώρο και θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα, όπως η πεζοδρόμηση –κάποιες μέρες της εβδομάδας- των γύρω δρόμων σε συνεννόηση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Προανήγγειλε, επίσης, ενίσχυση της ανακύκλωσης, εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση του φωτισμού που σήμερα είναι ανύπαρκτος σχεδόν στο σύνολο του δήμου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πολυχρονίδης και στην ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του ορεινού όγκου διαβεβαιώνοντας πως θα δώσει σκληρή μάχη ώστε να ανατραπεί η απόφαση –η οποία έχει ανασταλεί προσωρινά- για λειτουργία νέων λατομείων. «Η προστασία του ορεινού όγκου είναι για μας προτεραιότητα, καθώς το βουνό ενώνει όλες τις κοινότητες και μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του δήμου μας», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιό του για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής αγοράς με δράσεις εξωστρέφειας που θα βάλουν το Ωραιόκαστρο και τις πανέμορφες κοινότητές τους στις περιοχές που προσφέρουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο ποδηλατικός τουρισμός, ο περιπατητικός και ο αγροτουρισμός. 
«Θέλουμε όλες οι κοινότητες του δήμου μας να δίνουν μια όμορφη εικόνα στον επισκέπτη, αλλά και στους κατοίκους οι οποίοι ζουν εδώ και σήμερα αισθάνονται πως τα χωριά τους είναι εγκαταλελειμμένα. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη σημερινή εικόνα. Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται δεν κοστίζουν. Απλώς πρέπει κάποιος να νοιαστεί γι’ αυτές και να τις προχωρήσει. Και εμείς και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε», επανέλαβε ο κ. Πολυχρονίδης και παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι κατοικούν στο Μελισσοχώρι: Τον Ηλία Λαζαρίδη, τον Γιάννη Λιάπη, τη Φωτεινή Μπουζίκα- Γκατζόλα και τον Γιώργο Παρισόπουλο. Και οι τέσσερις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη λίστα του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» για τη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας μαζί με τους: Γκόκτση Θεοδώρου Ελένη, Γόγαλη  Μαγδαληνή, Καραστερίου Αστέριο, Καρατζιά Χρήστο, Κουρουκλίδη Χρήστο, Αστέριο Μπόλα, Ναζίρη Ανδρονίκη, Νικολαϊδου Χατζηευαγγέλλου Παπαναγιώτα (Γιώτα), Πασσιά Νικόλαο, Χατζηαγόρου Γεώργιο. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Μυγδονίας του Δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από το Μελισσοχώρι ανήκουν ο Δρυμός και η Λητή.
Ισχυρή εντολή
Από το Μελισσοχώρι, τον έβδομο «σταθμό» της «Πορείας του προς τη Νίκη» ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η «Συνεργασία Τώρα» θα περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και θα είναι νικητής. «Η Νίκη είναι δική μας, διότι έχουμε σχέδιο για το Ωραιόκαστρο με δράσεις μελετημένες και υλοποιήσιμες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης και κάλεσε τους κατοίκους του Μελισσοχωρίου να εμπιστευθούν τον ίδιο και την ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα του με την οποία «κατεβαίνει» στις εκλογές και να δώσουν ισχυρή δύναμη στη «Συνεργασία Τώρα» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών στις 26 Μαΐου, ώστε «να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».
«Δώστε μας ισχυρή δύναμη στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Δεν θα σας απογοητεύσουμε!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης και παρέθεσε κάποιες από τις πρώτες δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, την υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει άμεσα μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου στην 1η Σεπτεμβρίου 2019:
1.   Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής, άμεσης κοινωνικής υποστήριξης. Θα στελεχωθεί με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, των νέων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, εθισμού στο διαδίκτυο, κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης του ρατσισμού κάθε μορφής και εμπέδωσης στην πράξη, της κοινωνικής αλληλεγγύης.
2.   Θεσμοθέτηση οργανωμένων συναντήσεων και διαβούλευσης του δημάρχου με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων του Δήμου, παρουσία των προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο κάθε έτους, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα, όπως τα αντιλαμβάνονται οι μαθήτριες και μαθητές.
3.   Δημιουργία γραμμής υποστήριξης των ανέργων μέσω εύρεσης εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του δήμου.  
4.   Κλειστό κολυμβητήριο «4 εποχών».
5.   Δημιουργία πάρκου καλλισθενικής αγωγής, με την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υπαίθριου αθλητικού εξοπλισμού.
6.   Δράσεις για τα άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας όπως η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
7.   Κίνητρα για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων με βασικό «όπλο» τη γεωγραφική θέση του Ωραιοκάστρου (γειτνίαση με το λιμάνι, με το πολεοδομικό συγκρότημα και τους βασικούς οδικούς άξονες).
8.   Σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με στόχο αφενός τη μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 60-70% και αφετέρου τον καλύτερο φωτισμό του δήμου που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε μορφής παραβατικότητα.
9.   Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με δράσεις σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο (ΕΣΩ).
10.                Ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι «πρωταθλητής» στην παραγωγή γάλακτος, αυγών και δημητριακών υψηλής ποιότητας, ενώ στα όριά του λειτουργούν μικρές και μεγάλες παραγωγικές μονάδες, αλλά και παραδοσιακές επιχειρήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
11.                Προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής και την εξωστρέφεια του δήμου. Στόχος η ανάπτυξη ενός «πράσινου τόξου» (κάτι αντίστοιχο με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου) το οποίο θα ξεκινάει από το Ωραιόκαστρο και θα φτάνει έως τη Θέρμη.
12.                Κατασκευή ενός Πολυχώρου Πολιτισμού στο Ωραιόκαστρο.   
Η «Πορεία προς τη Νίκη» με σύνθημα η «Νέα Δημαρχία στο Πλευρό σας» συνεχίζεται για τον Ανέστη Πολυχρονίδη με επόμενο σταθμό τον Δρυμό, την Τετάρτη 22/5 στις 8 μμ στην Κοινότητα ή στο ΚΑΠΗ (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).
Να σημειωθεί ότι και σήμερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Μελισσοχώρι, ο κ. Πολυχρονίδης μίλησε με κατοίκους οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!