Συνάντηση του Υποψ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Φ. Γκανούλη με τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ Ι. Κρεστενίτη

Συνάντηση του Υποψ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Φ. Γκανούλη με τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ Ι. Κρεστενίτη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης, επικεφαλής της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ»,συνοδευόμενος από τον επικεφαλή του Ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Μπάκα και την υποψήφια ευρωβουλευτή Σοφία Κοταϊδου, συναντήθηκαν χθες, 21Μαΐου 2019, με τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ ΑΕ κ. Ι. Κρεστενίτη. 
Στη συνάντηση, συζητήθηκε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την εταιρία αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, με κυρίαρχo θέμα την αποφυγή της ιδιωτικοποίησης.  Στο θέμα αυτό, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, αφού αντικειμενικά δεν υφίσταται κανένας λόγος για μια τέτοια εξέλιξη σε μια οικονομικά υγιή και αποδοτική εταιρία του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ωστόσο, το παρόν νομικό καθεστώς δεν εγγυάται την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου. 
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η ανάλυση και άλλων παραμέτρων της λειτουργίας της ΕΥΑΘ ΑΕ, όπως η διατήρηση της ποιότητας του νερού στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα, η βελτίωση των συστημάτων παρακολούθησης του δικτύου και γενικά των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η προετοιμασία ενόψει της διαπιστούμενης κλιματικής αλλαγής, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων,  η χρήση ΑΠΕ μέσα από τη σύσταση ενεργειακού συνεταιρισμού, καθώς και  η μελλοντική τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.
Εκ μέρους των εκπροσώπων των ΟΠ και της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ» τονίσθηκε η ανάγκη για περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας, αφού αυτή φαίνεται ότι διαθέτει τόσο την απαραίτητη τεχνογνωσία, όσο και τους πόρους για μια τέτοια εξέλιξη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!