Πέτρος Σούλας: Ό,τι υποσχεθήκαμε για την πρώτη μας θητεία στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου το... κάναμε

     
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Ό,τι υποσχεθήκαμε για την πρώτη μας θητεία στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου το... κάναμε" τόνισε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό "ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" Πέτρος Σούλας μιλώντας στο real fm 107,1 και στον Μπάμπη Τζιομπάνογλου.

"Παραλάβαμε ένα δήμο στα πρόθυρα της πτώχευσης, ο δήμος μας ήταν στη λίστα με τους 17 πιο... υπερχρεωμένους σε όλη τη χώρα, και με πολύ προσπάθεια κι αγώνα καταφέραμε να τον καταστήσουμε, τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας μας σε έναν από τους ισχυρότερους σε όλη την Ελλάδα! Το υπόλοιπο έργο μας (σε δρόμους, ανακύκλωση, κοινωνική πολιτική, σχολική στέγη κ.α) το "τρέξαμε" στο χρόνο που απέμεινε, γιατί έπρεπε πρώτα να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου". Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι "κάποια έργα γίνονται στο δήμο μας και τώρα -λίγο πριν τις εκλογές- όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκίνησαν τώρα ή πριν από λίγο καιρό και σίγουρα δεν είναι προεκλογικά! Ένα έργο για να υλοποιηθεί από τη στιγμή της απόφασης ως τον σχεδιασμό, την έγκριση και την υλοποίηση του χρειάζεται... 18 μήνες. Με άλλα λόγια τα έργα που γίνονται τώρα στο Κορδελιό και στον Εύοσμο έχουν δημοπρατηθεί το 2017 και το 2018. Επίσης ορισμένα άλλα έργα, πχ οδοποιιας, ξεκίνησαν τη δεδομένη χρονική συγκυρία επειδή τώρα έδωσε τη σχετική άδεια η Τροχαία..."

Ο κ. Σούλας επεσήμανε ότι "ούτως ή άλλως εμείς είχαμε δηλώσει ότι το έργο μας ξεκινάει από την πρώτη μέρα και θα δουλεύουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας, όποια και αν είναι αυτή". Ο δήμαρχος και επικεφαλής του "ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" είπε ακόμη ότι και "μόνο το συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου που πετύχαμε θα ήταν για κάποιον άλλο δήμο, το μοναδικό έργο που έπρεπε να πραγματοποιήσει... Κι αυτό ακριβώς το νοικοκύρεμα μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη -για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια- μέχρι και 37%".

Σε ερώτηση για το τι του καταλογίζουν οι πολίτες, κατά τις συζητήσεις της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Σούλας απάντησε ευθέως "είχα αποφασίσει να ξεφύγω από τη λογική της πολιτικάντικης χειραψίας και του χτυπήματος στην πλάτη! Ήθελα να είμαι κοντά στα προβλήματα των δημοτών και όχι να κάνω άσκοπες βόλτες, με ψεύτικα χαμόγελα, σε καφενεία να πίνω καφέδες ή να παίζω μπιρίμπα. Είχα δεσμευτεί για δουλειά, δουλειά και δουλειά. Ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, 16ος στη λίστα, με 150.000 κατοίκους, έπρεπε και πρέπει να διοικείται με σοβαρότητα, μέρα νύχτα και όχι με πολιτικάντικα... τερτίπια"

Ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει κι άλλο έργο λιγότερο εμφανές, αλλά απαραίτητο για την ασφάλεια των δημοτών. "Όταν παρέλαβα τα ηνία του δήμου, κανένα δημοτικό κτίριο δεν είχε οικοδομική άδεια και ως εκ τούτου ούτε... πυρασφάλεια! Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε σχολεία, αθλητικούς χώρους κ.α. χωρίς πυρασφάλεια! Με σοβαρότητα, χωρίς μεγάλα λόγια, με πολύ δουλειά και πλήρη διαφάνεια προχωρήσαμε και σε αυτές τις αφανείς αλλά αναγκαίες δράσεις. Ο δήμος έπρεπε να γίνει ένας σοβαρός δήμος και γι αυτό κάναμε". Ο κ. Σούλας έκανε λόγο και για... 1700 σπίτια στο Ελευθέριο Κορδελιό όπου από το 1994 δεν πλήρωναν δημοτικό φόρο και όχι από δική τους ευθύνη! "Δεν είχαν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα του δήμου κι αυτό ήταν άδικο για τους υπόλοιπους που πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους"


Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση ή ανάρτηση
Πέτρος Σούλας, δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: 
https://youtu.be/eL3Hg9-aM5g?fbclid=IwAR1Hb73xjRyGRGdgbVRVL78hSNa-PM783w1xhMbASMB2h1hCLczC0_njVsY


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!