Γ.Παπακωνσταντίνου: «Να μη γίνουν άλλα πειράματα στον δήμο Ωραιοκάστρου. Ο κόσμος θέλει την επόμενη μέρα κάτι σίγουρο και σταθερό»


Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Γ.Παπακωνσταντίνου: «Να μη γίνουν άλλα πειράματα στον δήμο Ωραιοκάστρου. Ο κόσμος θέλει την επόμενη μέρα κάτι σίγουρο και σταθερό»


       Το μήνυμα πως ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν χρειάζεται «άλλα πειράματα» και πως οι δημότες επιθυμούν την επόμενη μέρα των εκλογών «κάτι σίγουρο και  σταθερό» έστειλε προς τους ανθυποψηφίους του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια debate που δόθηκε στη δημοτική τηλεόραση «TV 100» ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου.

            «Είναι σημαντικό για τον δήμο Ωραιοκαστρου να μην γίνουν άλλα πειράματα. Είναι καινοφανές και δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι κάποιοι δια της απουσίας τους θέλουν να εκλεγούν και μάλιστα σε αυτούς μέσα είναι και ο ίδιος ο δήμαρχος. Εμείς ως παράταξη δεν φτιάξαμε απλά ένα ψηφοδέλτιο νίκης, αλλά  ψηφοδέλτιο δουλειάς και πηγαίνουμε μπροστά. Γιατί ο κόσμος την επόμενη μέρα, θέλει κάτι σίγουρο και σταθερό».

            Σε σχετική ερώτηση για το νέο σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές και για ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Οι συνεργασίες είναι μέσα στο DNA μας, δεν περιμέναμε να έρθουν υποχρεωτικά με τον «Κλεισθένη». Βεβαίως και θέλουμε γόνιμες συνεργασίες, καθώς μέσα από αυτές μπορεί να βγει κάτι θετικό για τον τόπο μας. Στον δικό μας τον δήμο, ο «Κλεισθένης» είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή, να επικοινωνήσουμε, να βοηθήσουμε, ειδικά τις τοπικές κοινωνίες, τα τοπικά συμβούλια των χωριών μας και της πόλης του Ωραιοκάστρου, να αναπτύξουν τον τόπο όπως αυτοί ξέρουν καλά».

            Επανέλαβε πως «νούμερο ένα πρόβλημα» για την παράταξη του είναι το νερό στις δημοτικές ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας και συνέστησε στους συνυποψηφίους του να αποφευγουν τις «εύκολες απαντήσεις». «Αυτό που έχω σίγουρα να πω είναι ότι δεν βοηθάει σε τίποτα ο αφορισμός που ακούγεται για το θέμα του νερού. Οι εύκολες απαντήσεις. Αυτό δείχνει μάλιστα έλλειψη γνώσης του συγκεκριμένου προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά.

            Για τα τεχνικά έργα του δήμου Ωραιοκάστρου πρόσθεσε πως έμειναν πίσω με ευθύνη των δύο προηγούμενων διοικήσεων και όσων συμμετείχαν σε αυτές, αναφέροντας ως πιο αναγκαιο έργο τον κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου, όπου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

          Για το κομμάτι της καθαριότητας ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού του που βασίζεται πάνω στο τρίπτυχο καθαριότητα - διαχείριση απορριμμάτων - ανακύκλωση και παρουσίασε όλες τις προτάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του δήμου.

            Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε επίσης την αντίθεση του για τα διόδια Ωραιοκαστρου. «Είναι αυτονόητο ότι τα διοδια δεν θα πρέπει ποτέ να μπουν στο συγκεκριμένο σημείο. Μόνο το Λονδίνο έχει αστικά διόδια, δεν μπορεί να έχει και η Θεσσαλονίκη και μάλιστα για δρόμους οι οποίοι έγιναν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Εμείς είμαστε κατά».

            Τέλος, για τα λατομεία ανέφερε πως ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι «σε πολύ δύσκολη θέση. Χρειάζεται ενότητα, αποφασιστικότητα και κυρίως λίγα λόγια και όχι πυροτεχνήματα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, διότι τα λατομεία επηρεάζουν άμεσα την τσέπη μας, όχι μόνο το περιβάλλον. Εμείς κάναμε όλες τις ενέργειες ως παράταξη και θα συνεχίσουμε δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!