Συλλήψεις ατόμων για δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη, 2 Μαΐου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλήψεις ατόμων για δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά ελέγχους και έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που ενέχονται σε περιπτώσεις μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίστασης και απείθειας.
Αναλυτικότερα:
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-05-2019), στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης , πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Στη συνέχεια, το εν λόγω όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό, προ των διοδίων του Προφήτη, όπου ο 18χρονος το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή πεζή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.
Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ (8) αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου καταβάλλοντας χρηματικό ποσό.
-Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, πρωινές ώρες της 02-05-2019 στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε σταθμεύσει παρακείμενα του οδοστρώματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποβίβαζε επτά (7) παράτυπους μετανάστες. Όταν έγινε αντιληπτή η αστυνομική παρουσία, ο 32χρονος προσπάθησε να διαφύγει και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια την ίδια ημέρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!