Με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σου» ξεκίνησε η «Πορεία προς τη Νίκη» για τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη- Πρώτος «σταθμός» το Μεσαίο



Ωραιόκαστρο 08-05-2019
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σου» ξεκίνησε η «Πορεία προς τη Νίκη» για τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη- Πρώτος «σταθμός» το Μεσαίο

Με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σου» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου εγκαινίασε, το βράδυ της Τρίτης (7/5) τον νέο κύκλο συναντήσεών του με τους κατοίκους του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου στην «Πορεία προς τη Νίκη». Πρώτος «σταθμός» σε αυτή την πορεία ήταν το Μεσαίο όπου ο κ. Πολυχρονίδης έδωσε απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι δημότες στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη».
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» -όπως είχε υποσχεθεί και κατά την προηγούμενη συνάντηση με τους κατοίκους του Μεσαίου- δεσμεύτηκε για τα έργα που μπορεί να υλοποιήσει ως δήμαρχος και διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας για θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
«Δεν θα δώσω υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ούτε θα πω μεγάλα λόγια διότι θέλω να μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια. Εμείς θα είμαστε και την επόμενη μέρα εδώ, καθώς δεν κατεβήκαμε από τον ουρανό με ‘’αλεξίπτωτο’’ διότι κάποια στιγμή αποφασίσαμε να… σώσουμε το Ωραιόκαστρο. Ήμουν εδώ όλα τα προηγούμενα χρόνια και κατά τη σύντομη θητεία μου ως αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, αλλά και ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης την πενταετία που πέρασε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος ήταν συνεχώς κοντά στους κατοίκους του Μεσαίου και όλου του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και παρών σε εκδηλώσεις πολιτιστικών και αθλητικών φορέων και όχι μόνο. «Έτσι θα λειτουργούμε και την επόμενη μέρα, ενώ οι ανοιχτές συζητήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη όλων των θεμάτων που τους αφορούν», συμπλήρωσε ο κ. Πολυχρονίδης και κάλεσε τους κατοίκους του Μεσαίου να εμπιστευθούν τον ίδιο –καθώς έχει και τις γνώσεις ως χωροτάκτης μηχανικός αλλά και την εμπειρία στα αυτοδιοικητικά- και την «αξιολογότατη ομάδα» με την οποία κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές.
Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας στην οποία ανήκουν το Μεσαίο, το Πετρωτό, η Ν. Φιλαδέλφεια, o Μονόλοφος, η Νεοχωρούδα και ο Πεντάλοφος. Πρόκειται για τους: Γραμματόπουλο Σάββα, Δούμπαλα Κυριάκο, Κατσαρώνα Χρήστο, Μενεξέ Αλεξανδρίδου Μαρία, Πουμπουρίδη Λάζαρο, Συμεωνίδου Μαρία, Τσαλίδη Γεώργιο, Χρυσοχόου Ιωάννη. Επισήμανε ακόμη πως η «Συνεργασία Τώρα» καινοτομεί καθώς, όπως το υποσχέθηκε από την αρχή, δεν ‘’κατεβάζει’’ συνδυασμό για τα τοπικά συμβούλια των μικρών κοινοτήτων παρά μόνο για το τοπικό στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου των 25.000 κατοίκων. «Δεν θέλαμε να διχάσουμε τις μικρές τοπικές κοινωνίες, την επιλογή των οποίων εμπιστευόμαστε και θα σεβαστούμε ως δημοτική αρχή. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους όσοι εκλεγούν στα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης και κάλεσε τους κατοίκους του Μεσαίου να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Συνεργασία Τώρα» βάζοντας έως και 3 σταυρούς στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας.
Πρώτη προτεραιότητα το νερό
Στη συνάντηση της Τρίτης ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, πως στις άμεσες προτεραιότητές του –στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΥΑΩ και με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών- είναι η απονιτροποίηση και ο καθαρισμός του νερού. Επίσης, δεσμεύτηκε για την κατασκευή και ολοκλήρωση εντός της τετραετίας των έργων που αφορούν στην κεντρική πλατεία του χωριού η οποία σήμερα αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για το Μεσαίο, ενώ περιέγραψε και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί για να λυθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα σημειώνοντας πως ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία να λειτουργήσει ενδοδημοτική συγκοινωνία -με δρομολόγια συμπληρωματικά εκείνων του ΟΑΣΘ- η οποία θα δώσει ώθηση στην περιοχή και θα άρει το αίσθημα της απομόνωσης που σήμερα διακατέχει τους κατοίκους.
Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει την ανακατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Ιστορικό Αρχείο της κοινότητας και πως θα ασκήσει πιέσεις στους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνουν έργα που είναι απαραίτητα στη περιοχή όπως η συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού (που σήμερα εγκυμονεί κινδύνους για όλους τους κατοίκους οι οποίοι τη χρησιμοποιούν καθημερινά), η αποκατάσταση των λατομείων, η ασφαλτόστρωση του χαλικόδρομου που περνά μέσα από το βουνό και ενώνει το Μεσαίο με το Ωραιόκαστρο, καθώς και η διαμόρφωση και ο καθαρισμός της κοίτης του Γαλλικού ποταμού.
Αναφερόμενος δε στην ανάγκη αποχαρακτηρισμού της λατομικής ζώνης προκειμένου να μη λειτουργήσουν στην περιοχή νέα λατομεία ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε πως «η μοναδική μας ελπίδα είναι η Αρχαιολογική Υπηρεσία και ‘’όπλο’’ μας ο πολιτιστικός θησαυρός της περιοχής που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλα τα οχυρωματικά έργα που κατασκευάστηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την κοίτη του Γαλλικού ποταμού μέχρι τις λίμνες, κατά μήκος του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου με σκοπό να προφυλάξουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από πιθανή επίθεση από Βορρά. Είναι έργα παγκόσμιας κληρονομιάς –μοναδικά σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς είναι καλοδιατηρημένα και ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου ή των πολέμων καθώς σε αυτά δεν έγιναν μάχες- και ήδη προσελκύουν τουρίστες. Η αξιοποίησή τους, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού η οποία θα δώσει μια διαφορετική αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή με νέα εισοδήματα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

«Ως εδώ με τα λατομεία!»

«Ως εδώ με τα λατομεία! Φτάνει πια! Εμείς σαν δήμος καλύψαμε στο μέγιστο και τις μελλοντικές ανάγκες μας. Τώρα οι υπόλοιποι δήμοι στα ανατολικά και στα βόρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος ας αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και ας λειτουργήσουν λατομεία εντός των ορίων τους», συμπλήρωσε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως «το φυσικό περιβάλλον είναι η μόνη παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές. Ο ορεινός όγκος αποτελεί το στρατηγικό σημείο αναφοράς του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα επόμενα χρόνια, και αν δεν το προφυλάξουμε θα έχουμε χάσει το στοίχημα για προσέλκυση νέων κατοίκων και επιχειρήσεων, αλλά και νέων αγροτών για τους οποίους έχουμε σχέδιο στήριξης και εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, αλλά και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων».



(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!