Εκδηλώσεις της ΕΠΩΦ για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις στα πλαίσια της επετείου συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΙΟΥ 2019 στις 8.30μ.μ στο 2ο Γυμνάσιο "Αλ. Υψηλάντης", παράσταση ποντιακού θεάτρου από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου με το έργο του Δημ. Παρασκευόπουλου "Φώταγας".

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2019
Το πρωί μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της Κεμαλικής θηριωδίας και διανομή κολλύβων. Στη συνέχεια μετάβαση στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απέναντι απ το δημαρχείο. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα κλείσει με την απόδοση του πυρρίχιου χορού από τους μικρούς πυρριχιστές του συλλόγου.
Το απόγευμα, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, επανάληψη της θεατρικής παράστασης.
Στον χώρο του 2ου Γυμνασίου θα εκτίθενται και τα 112 έργα ζωγραφικής των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                            ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!