2ο βραβείο για το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακών ταινιών με θέμα "Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο"
Το σχολείο μας το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, βραβεύτηκε στον 1ο  Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακών ταινιών με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Η ταινία "Το πιάνο της πεταλούδας που έπαιζε η Γκο" , με σκηνοθέτη τον μαθητή Βαγγέλη Γεωργιάδη και ηθοποιούς τις μαθήτριες Καρυώτη Στέλλα και Μουζακίτη Ελευθερία απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων.
Συγχαρητήρια στη δημιουργική ομάδα των συντελεστών της ταινίας για τη βράβευση, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουν οι μαθήτριες και μαθητές μας με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων τους.
Η τελετή βράβευσης των ταινιών, θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που θα πραγματοποιηθεί στον
Πύργο Ηλείας από 30 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου 2019.

Τα Βραβεία
Οι ταινίες κρίθηκαν από κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio (πρόεδρος), Ρόμπι Εκσιέλ, κριτικός κινηματογράφου, Ζωή Μαγουλά, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Χαράλαμπος Μπαλτάς, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο», Παντελής Παντελόγλου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Ολυμπίας και Εύα Σπαθάρα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

 Η κριτική επιτροπή θεώρησε απαραίτητο να επισημάνει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των φετινών συμμετοχών, που δεν είναι άλλο από το αίσθημα ευθύνης με το οποίο οι νεαροί/ές δημιουργοί αντιμετώπισαν, ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, δείγμα μιας υπεύθυνης στάσης από τη σχολική κοινότητα. Επίσης, αφού σημειώνει ότι η επιλογή των έξι ταινιών που ξεχώρισαν για την θεματική και αφηγηματική πρωτοτυπία καθώς και για την τολμηρότητά τους έγινε κατά πλειοψηφία, εύχεται τόσο αυτές όσο και οι υπόλοιπες ταινίες να τύχουν ευρύτερης προβολής μέσα στην σχολική κοινότητα και να αξιοποιηθούν ως χρήσιμα επικοινωνιακά εργαλεία για την ανάπτυξη του προβληματισμού γύρω από το ζήτημα των φύλων.
Οι ταινίες που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργάνωσαν το Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, είναι οι ακόλουθες:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο Βραβείο: Mask off, Γυμνάσιο Λειβαδοχωρίου Λήμνου
2ο Βραβείο: Έρως ανίκατε μάχαν, Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
3ο Βραβείο: Το φύλο σε πρώτο πλάνο, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

ΛΥΚΕΙΑ
1ο Βραβείο, Group therapy, 7ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης "ΕΣΤΙΑ"
2ο Βραβείο: Το πιάνο της πεταλούδας που έπαιζε η Γκο, 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκη
3ο Βραβείο: Fit the mold - 2ο ΓΕΛ Αμαρουσίου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!