Συνέντευξη Τύπου Αντώνη Σαουλίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντώνης Σαουλίδης Υπ. Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ

Το στίγμα των προθέσεών του εν όψει των εθνικών εκλογών έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής, Αντώνης Σαουλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
«Σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, δεν θέλησα να κρυφτώ πίσω από τις ευθύνες που μου αναλογούν ως ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος ασχολείται με το ΚΙΝΑΛ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιλαμβανόμενος την ανάγκη που έχει ο κόσμος να αποκτήσει νέες επιλογές αποφάσισα να μπω σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής.
Συμπλήρωσε δε πως «ο λόγος που ασχολούμαι δεν έχει να κάνει με μια προσωπική φιλοδοξία, αλλά με πολιτικά κίνητρα, που με καθοδηγούν και τα οποία αν υλοποιηθούν θα μπορέσει η πόλη να πάει μπροστά». 
Μίλησε για μια νέα πολιτική φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα, με αυξημένα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις. «Έχουμε τις λύσεις. Έχουμε την ατζέντα. Προχωράμε με ίδιες αξίες και νέες πολιτικές», υπογράμμισε ο κ. Σαουλίδης. 
Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη εκτίμησε ότι «ποτέ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα». «Η κυρίαρχη προσπάθειά μου θα είναι η ανάπτυξή της, να σταματήσει να απορρέει από μια διαρκή σύγκριση με την Αθήνα. Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Σε αυτό ακριβώς, το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό απέτυχε. Η όποια ανάπτυξη υπήρξε στην πόλη προέρχονταν από μια σύγκριση μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Σαουλίδης. 
Ο Αντώνης Σαουλίδης τόνισε επίσης ότι «η Θεσσαλονίκη μπορεί να εκτιναχθεί προς τα εμπρός και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, να δημιουργηθεί νέος πλούτος, ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου, όπως και μπορεί να υποβιβαστεί και να χάσει το τρένο όπως συνέβη και άλλες φορές. Μπορεί μέσα από πολιτικές επιλογές να βελτιωθεί δραστικά το βιοτικό επίπεδο και να προσεγγίσει το ευρωπαϊκό, μπορεί όμως να κατρακυλήσει σε καταστάσεις που δεν θα επιθυμεί κανείς. Δεν υπάρχει νομοτέλεια σε αυτά και το αν η Θεσσαλονίκη καταλήξει ευρωπαϊκό παράδειγμα, κόμβος εμπορίου, τουριστικός προορισμός, κέντρο εκπαίδευσης, επενδύσεων ή αν θα μαραζώσει και καταλήξει μία περιφερειακή πόλη άνευ σημασίας και βαρύτητας, είναι ζήτημα πολιτικό».
Για τις εσωκομματικές εξελίξεις σημείωσε ότι «η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα, οι ιδέες είναι αυτές οι οποίες μας οδηγούν». Χαρακτήρισε προβληματικό «το να βλέπεις δύο πρώην Προέδρους και μια νυν Πρόεδρο να έχουν διαφορετική προσέγγιση για τα ζητήματα του χώρου, πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται τριάντα μέρες πριν από τις εκλογές». 
Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι είναι δικαίωμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε ποια περιφέρεια θα πάρει την έδρα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «είναι μεγάλη η ευθύνη να αφήσεις μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, χωρίς εκπροσώπηση για χρόνια». 
Ο κ. Σαουλίδης ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εκλογής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν θα παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, τονίζοντας ότι «θα είναι παρών». 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!