«Ο μόνος τρόπος να εξαφανιστούν τα σκουπίδια είναι να σταματήσεις να τα παράγεις» ήταν το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά


                                                                                                                     

Καλαμαριά   18 – 06 - 2019        

                                                            
                                                   ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

«Ο μόνος τρόπος να εξαφανιστούν τα σκουπίδια είναι να σταματήσεις να τα παράγεις» ήταν
το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ποικίλες δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος .
Οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μαθητές και ενήλικες είχαν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς και μεγάλους δημότες σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να τους περάσουν το μήνυμα ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μία κοινωνία χωρίς απόβλητα αν δώσουμε πνοή στα παλιά μας αντικείμενα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, 5 Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στην Πλατεία Σκρα, με τη συμμετοχή του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς σε ψυχαγωγική - εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης».  Εκείνη την ημέρα τα παιδιά, με την υποστήριξη της  Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ψυχαγωγήθηκαν  με δράσεις και παιχνίδια και εξοικειώθηκαν   με την ιδέα της ανακύκλωσης συσκευασιών. Ειδικότερα, οι μαθητές έμαθαν για τα υλικά συσκευασίας που απορρίπτονται στον μπλε κάδο, έτσι ώστε στο μέλλον να  συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης και παράλληλα να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους να συμμετάσχουν και αυτοί.
Το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό δημιουργικό εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης. Κατασκευάστηκαν από πηλό, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκαν ψηφιδωτά από χαρτόνι και πλαστικά καπάκια.
Το απόγευμα της ίδια μέρας υλοποιήθηκε στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού ανοιχτή εκδήλωση επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων ρούχων, με την υποστήριξη της «EAST WEST GREECE - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ». Με πολλή φαντασία παλιά υφάσματα φαντασία μετατράπηκαν σε νέα χρηστικά αντικείμενα.
Παράλληλα υλοποιήθηκε διαγωνισμός graffiti με περιβαλλοντικό θέμα. Οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες χρωμάτισαν τρεις κάδους ανακύκλωσης ρούχων με σκοπό να περάσουν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα.
Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς, το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση διασκέδασε μικρούς και μεγάλους με την παράστασή του «Ο Καραγκιόζης και η μόλυνση του Περιβάλλοντος», περνώντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό του μήνυμα.
Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου, το πρωί, στο Πάρκο Χαμένων Πατρίδων, μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης. Κατασκεύασαν γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς επίσης και έργα τέχνης με την τεχνική quilling.
Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τους μαθητές και τους καθηγητές τους υλοποίησαν τη δράση «Φυτεύουμε τον κήπο μας» με τη φύτευση εποχιακών φυτών στον κήπο του σχολείου τους.
Στις 11 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, στον χώρο του Πολιτιστικού Πολυλειτουργικού Κέντρου Καλαμαριάς (Ανδρ. Παπανδρέου), μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς  παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Οι μήνες» από την θεατρική ομάδα «Ο μικρός Βορράς».
Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς συμμετείχαν στην φύτευση εποχιακών φυτών διαμορφώνοντας τον κήπο του σχολείου τους. 
Σημειώνεται ότι σε πολλές από τις δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος συμμετείχαν και προσφυγόπουλα με πρωτοβουλία του προγράμματος REACT.
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου, κ. Φωτόπουλος ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν (δασκάλους, μαθητές, εμψυχωτές, μεμονωμένους πολίτες) τόσο στην οργάνωση όσο και την υλοποίηση των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος η οποία αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη της Καλαμαριάς.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!