Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος του «Φιλόλογου»


ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος του «Φιλόλογου»

Κυκλοφόρησε το διπλό τεύχος του περιοδικού «Φιλόλογος» (φυλ. 174-175), του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που εκδίδεται από τον οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία, με άρθρα διακεκριμένων επιστημόνων.
Το διπλό τεύχος (Ιανουάριος – Αύγουστος 2019) περιέχει:

Αφιέρωμα στο CLIL. «Εισαγωγικό σημείωμα στο αφιέρωμα στην προσέγγιση της Ολοκληρωμένης Μάθησης Περιεχομένου και Γλώσσας
(CLIL)», Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη. «Όταν η γλώσσα και το περιεχόμενο συναντιούνται στη διδασκαλία: βασικές αρχές και στόχοι της προσέγγισης CLIL», Ελευθερία Ζάγκα.«Γνωρίζοντας καινοτόμες μεθοδολογίες: Η περίπτωση του CLIL», Ευαγγελία Διαμαντίδου. «Η διευρυμένη μορφή της προσέγγισης της Ολοκληρωμένης Μάθησης Περιεχομένου και Γλώσσας», Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη.«Η προσέγγιση CLIL: Η συμβολή του 3ου Πειραματικού Σχολείου Ευόσμου», Μαρίνα Ματθαιουδάκη. «Γίνε πολίτης της...Einstown! Ένα εκπαιδευτικό role playing game (rpg) για τη Γλώσσα της Επιστήμης», της Μαρία Καμηλάκη. «Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το σχολείο: Ένα πολυλειτουργικό εργαλείο για τη διδασκαλία της Γλώσσας με βάση το περιεχόμενο», Μαρία Μητσιάκη – Ιωάννης Λευκός. «Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία: Εφαρμογές CLIL στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», Ελένη Βλέτζη - Σμαρώ Οικονόμου.
 «Διδασκαλία της Γλώσσας και του Περιεχομένου: Διδακτική πρόταση για το μάθημα της Βιολογίας», Κωνσταντίνος Κουτσανδρέας. «Συλλογιστική και απόδειξη στο ελληνικό σχολείο: Μια πρόταση συνδυαστικής προσέγγισης Μαθηματικών & Γλώσσας στο πλαίσιο της προσέγγισης CLIL», Μαρία Μητσιάκη-Ελένη, Ελευθερία Συμεωνίδου.


Άρθρα
«Η ποιήτρια Ανθούλα Σταθοπούλου-Βαφοπούλου», Γιάννης Τζανής.

Διδακτικές προτάσεις
«ΛογΩτέχνης: Η συνέργεια του λόγου και της εικόνας στην εκπαιδευτική διαδικασία», Ιωάννα Βόρβη-Ελένη Καρτσάκα.

Βιβλιοπαρουσιάσεις
«Κώστας Αρκουδέας, Το χαμένο Νόμπελ. Μια αληθινή ιστορία, Καστανιώτης, Αθήνα, 2015», Γεώργιος Κραϊας.

Ακόμη, το περιοδικό περιλαμβάνει: Ψηφίσματα του δ.σ. «Φιλόλογου», σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής και παρουσίαση βιβλίων και περιοδικών που στάλθηκαν στον «Φιλόλογο».

Θα το βρείτε και στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης ΠαιδείαΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!