Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων: Σήμανση καυσίμων στα σημεία ανεφοδιασμού


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)
Μέλος της ΓΣΕΒΕΕ
l  ΑΘΗΝΑ: Γραφείο & Δ/νση Επικοινωνίας -  Αμερικής 10, 10671
Τηλ. 210 3614995-6 Fax 210 3616454 
* partners@popek.gr
                             l ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης:  Γραφείο - Αρχιμήδους 29, 71306
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881 : http://www.popek.gr  * popek@popek.gr

Αθήνα 4/6/2019
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Σήμανση καυσίμων στα σημεία ανεφοδιασμού


Εκτός τόπου και χρόνου είναι δυστυχώς οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τα Πρατήρια παροχής Καυσίμων και Ενέργειας.
Την προηγούμενη Πέμπτη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα (Προδιαγραφές επισήμανσης πληροφοριών καυσίμων στα σημεία ανεφοδιασμού σύμφωνα με την Οδηγία 2014/94/ΕΕ.),  με την οποία ενημερώνονται οι γενικές διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας για τη νομοθεσία που προβλέπει την υποχρεωτική αλλαγή των επισημάνσεων στις αντλίες καυσίμων και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων σε εφαρμογή της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας 2014/94/ΕΕ.
Οι αλλαγές επιβάλλονται λόγω της κυκλοφορίας νέου τύπου καυσίμων (βιοντίζελ, αιθανόλη) και κινητήρων (υβριδικά, ηλεκτρικά) ώστε ο καταναλωτής να είναι πάντοτε βέβαιος ότι προμηθεύεται το σωστό καύσιμο για το όχημά του.
Το οξύμωρο είναι όμως ότι το υπουργείο ενημερώνει στις 29 Μαΐου 2019 !!!!  τις υπηρεσίες των περιφερειών ότι  (…… η σήμανση των καυσίμων επί των αντλιών και των ακροφυσίων καθίσταται υποχρεωτική από τις 12 Οκτωβρίου 2018). η νομοθεσία θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ήδη από τις 12 Οκτωβρίου του 2018! !!
Και δεν είναι μόνο αυτό: η Π.Ο.Π.Ε.Κ  είχε επισημάνει και προτείνει στα συναρμόδια Υπουργεία ήδη από πέρυσι (5/11/2018) εγγράφως,  ζητώντας  την συνδρομή τους να αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών αλλά και των πρατηριούχων και την τοποθέτηση των σχετικών σημάτων στα σημεία που προβλέπονται, με την υποστήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών, για τις νέες υποχρεώσεις που γεννώνται από την κοινοτική νομοθεσία.
Όμως στην επιστολή μας δεν πήραμε καμία απάντηση.
Το μόνο που απομένει να δούμε είναι, να επιβληθούν και πρόστιμα στα πρατήρια γιατί δεν έχουν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της νομοθεσίας...!!!!
           
Γραφείο Τύπου      
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!