Το μήνυμα του δήμου Ωραιοκάστρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


5 Ιουνίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μήνυμα του δήμου Ωραιοκάστρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο που στόχο έχει την προστασία και την φροντίδα του περιβάλλοντος. 
Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου επισημαίνει  όλες τις ενέργειες, που έγιναν, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών στον Δήμο Ωραιοκάστρου :
·        Προετοιμασία φακέλου για υποβολή στο ΕΣΠΑ σχετικά με την χρηματοδότηση δημιουργίας Κεντρικού Πράσινου Σημείου του Δήμου Ωραιοκάστρου στη θέση Μπεϊλίκ Νεοχωρούδας.
·        Πρωτοπορία του Δ.Ω. με προώθηση προγραμμάτων Ανακύκλωσης εκτός αυτών του μπλε κάδου (χαρτί, γυαλί, πλαστικό).
·        Ένταξη στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ μελέτης "Προμήθειας βυθιζόμενων κάδων για τη Δημιουργία 3 Πράσινων Σημείων Γειτονιάς στη Δ.Ε. Ωραιοκάστρου".
·        Έγινε προμήθεια από δωρεά 300 καινούργιων κάδων ανακύκλωσης από την Ε.Ε.Α.
·        Ένταξη στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ της υλοποίησης και λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).
·        Προώθηση υλοποίησης Προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης (κάδοι για ρούχα).
·        Έγινε η προμήθεια  950 κάδων στερεών αποβλήτων από δωρεά σαν ανταποδοτικά οφέλη από τον αγωγό ΤΑP.
·        Έγινε η προμήθεια καινούριου απορριμματοφόρου μετά από δωρεά.
·        Καταγραφή και καταχώρηση του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων του Δήμου στο Ηλεκτρονικό Μητρώο αποβλήτων ΗΜΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
·        Διαδικασίες για έκδοση άδειας συλλογής μεταφοράς αποβλήτων για το Δήμο Ωραιοκάστρου.
·        Διαδικασίες για αδειοδότηση χώρων προσωρινής απόθεσης ογκωδών και βιοαποβλήτων.
·        Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με  ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας για υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ προμήθειας εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων.

Το περιβάλλον είναι πηγή ζωής τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το φυσικό οικοσύστημα ολόκληρου του πλανήτη. Είναι η ανάσα μας, το οξυγόνο μας, το κύριο συστατικό της ανθρώπινης ζωής.
Είναι ανάγκη να αφυπνιστούμε όλοι, να αγαπήσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, να το φροντίσουμε και να το προστατέψουμε. Αυτό σίγουρα απαιτεί  τόσο την ενεργοποίηση των πολιτών , όσο και την  ενεργή συμμετοχή της πολιτείας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!