Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Thessaloniki Pride

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Thessaloniki Pride

Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Στις 28 Ιουνίου 1969, οπλισμένοι αστυνομικοί, στο πλαίσιο μιας σειράς παρόμοιων επιδρομών, επιτέθηκαν στο γκέι μπαρ Στόουνγουολ στη Νέα Υόρκη. Το περιστατικό ακολούθησαν βίαιες αντιδράσεις διαμαρτυρίας από χιλιάδες ανθρώπους οι οποίες κλιμακώθηκαν τις επόμενες μέρες και κάπως έτσι γεννήθηκε το κίνημα για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Πενήντα χρόνια μετά χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παρελαύνουμε γιορτάζοντας και διεκδικώντας.
Χωρίς να ξεχνάμε τα όσα έχουν γίνει, όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, την αυστηροποίηση για εγκλήματα ρατσιστικής βίας, τη νομική κατοχύρωση ταυτότητας φύλου κ.α., πρέπει να έχουμε στο νου μας πως όλα αυτά κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς, επίπονους και μακροχρόνιους αγώνες.
Έχουν γίνει πολλά βήματα αλλά μένουν πολύ περισσότερα να γίνουν. Γιατί ζούμε σε μια κατ' εξοχήν πατριαρχική κοινωνία, μια κοινωνία συντηρητική με πολλά κοινωνικά ταμπού.
Κι έτσι θα συνεχίσουμε διεκδικώντας την κατοχύρωση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, την τεκνοθεσία και οτιδήποτε αποτελεί βήμα προς την πλήρη ισότητα των ανθρώπων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για την κατοχύρωση και την επέκταση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Έδωσε αγώνες, έξω και μέσα στη Βουλή, για να αποκτήσουν φωνή όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του καθώς και το λαό της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους το Thessaloniki Pride που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, δίπλα στο Λευκό Πύργο.
Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!