Θεσσαλονίκη Εκλογές 2019: Η διαφορετική εικόνα με τη ΝΔ να έχει τα ηνία στο κέντρο και ανατολικά και το ΣΥΡΙΖΑ στα Δυτικά της πόλης - Που είχαν τα μεγαλύτερα ποσοστά




Η διαφορετική εκλογική εικόνα της Θεσσαλονίκης για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, μονοπώλησε τα σχόλια στη Θεσσαλονίκη και οχι μόνο, την επόμενη μέρα.
Η πόλη μοιράστηκε στα δύο με εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις.
Πρωτιά της ΝΔ στο κεντρικό δήμο αλλά και στα ανατολικά της πόλης. Με τα μεγαλύτερα ποσοστά να τα έχει στο κεντρικό δήμο, αλλά και στο Ρετζίκι.  Σε Πανόραμα και Ωραιόκαστρο παρουσιάστηκαν μεγάλα ποσοστά για ΝΔ αλλά είναι δήμοι που ανήκουν στη Β΄Θεσσαλονίκης, περιοχή που η ΝΔ πήγε πολύ καλά.
Δυναμική παρουσία για άλλη μια φορά και πρωτιά για το ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε ένα σκηνικό με αυτό των εκλογών του 2015, αλλά στο κεντρικό δήμο και στη Β΄ Θεσσαλονίκης είχε χαμηλά ποσοστά.
Ανέβασε τα ποσοστά του σε σχέση με τις Ευρωεκλογές.Τα  μεγαλύτερα ποσοστά του ήταν στην Ευκαρπία και στη Μενεμένη.
Στη δυτική Θεσσαλονίκη, που σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι προέρχονται από τη ΝΔ, πλην του κ. Δανιηλίδη που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ με ευκολία πήρε την 1η θέση (έχασε οριακά μόνο στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, λόγω Ευόσμου, ενώ στο Κορδελιό ήταν πρώτος).

Απλά υπενθυμίζουμε ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη είναι περιοχή με πολύ μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη, με αρκετούς νέους, με αρκετή ανεργία, με πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα και είχε ξεχαστεί εδώ και δεκαετίες από την ατζέντα των πολιτικών αρχόντων της χώρας μας.

Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, από όλες τις πλευρές και να υπάρχει προβληματισμός.

Φάνηκε στα Δυτικά ότι η πλειοψηφία του κόσμου,ψηφίζει με διαφορετικό σκεπτικό στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές ή στις περιφερειακές και διαφορετικά στις εθνικές εκλογές.

Το ίδιο συνέβη και με τις περιφερειακές εκλογές. Ο κ, Τζιτζικώστας πήρε μεγάλες διαφορές σε αυτούς τους δήμους, παρόλα αυτά η εικόνα στις εθνικές ήταν ακριβώς η αντίθετη.





















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!