547 φιάλες στέλνουν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον δήμο Νεάπολης Συκεών


♦ Με εκατοντάδες μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Με 547 επιπλέον μονάδες αίματος, η σταθερή και έντονη ευαισθητοποίηση του κινήματος των Εθελοντών Αιμοδοτών που έχει διαμορφωθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στην Εβδομάδα Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως και τις 29 Ιουνίου, με σταθμούς και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Πεύκων, Αγίου Παύλου, Συκεών και Νεάπολης).
Στη δύσκολη, λόγω καύσωνα, εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, ανταποκρίθηκε συγκινητικά στην εκστρατεία ενημέρωσης μέσω της κινητοποίησης ολόκληρου του μηχανισμού του δήμου, κι έσπευσε για ακόμα μία φορά στο κάλεσμα του δήμου ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος και στέλνοντας ισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή τους στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.
Να σημειωθεί ότι Εβδομάδα Αιμοδοσίας ξεκίνησε από τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο, συνεχίστηκε στις Συκιές και ολοκληρώθηκε στη Νεάπολη, με τους ανθρώπους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου αλλά και το δυναμικό των εμπλεκόμενων  νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ να βρίσκονται επί ποδός, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες σύλλογοι και φορείς της περιοχής στήριξαν την προσπάθεια. Η κινητοποίηση όλων των πλευρών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με αδιαμφισβήτητη απόδειξη τους αριθμούς, αλλά και τα χαμόγελα γεμάτα ικανοποίηση του κάθε εθελοντή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αιμοδοσίας γινόταν παράλληλα συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους, οι εθελοντές αιμοδότες, παραλάμβαναν δυο προσκλήσεις για τους θερινούς κινηματογράφους Νεάπολης και Συκεών.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!