Συνάντηση εργασίας του υφ. εσωτερικών κ Θ. Καράογλου με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ κ Γ. ΚωνσταντόπουλοΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒΕ κ. Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Για το ευνοϊκό περιβάλλον που διαμορφώνεται υπέρ των ελληνικών παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου συζήτησαν στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο.
Οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως η εξωστρέφεια είναι η μοναδική διέξοδος προς τη νέα αναπτυξιακή πορεία που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας οφείλουν να συνεργαστούν για μια σύγχρονη Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική.  
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου σημείωσε πως η τόνωση της εγχώριας παραγωγής και η προσέλκυση νέων επενδύσεων αποτελούν κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνηση. Όπως δήλωσε: "Η τόνωση της εξωστρέφειας σημαίνει αύξηση της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό το Υφυπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συντονισμού της προώθησης των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name για τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέσω του οποίου θα αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, θα αξιοποιήσουμε την κεντρική γεωγραφική μας θέση και θα αυξήσουμε την ελκυστικότητα των ελληνικών προϊόντων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις".Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!