Κοινωνικό φροντιστήριο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου - Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και εγγραφές μαθητών

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει πρόσκληση σε εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να συμμετέχουν στη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έτσι ώστε τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσει με τμήματα ολιγομελή και με όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα, ικανοποιώντας τις αυξημένες ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί    που επιθυμούν να διδάξουν στο Κοινωνικό Φροντηστήριο  μπορούν να απευθύνονται στο  Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης - οδός  Μ. Αλεξάνδρου 57- 2ος όροφος και στα τηλέφωνα : 2310762400, 2310 774728, 2310759717
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας -Δια Βίου Μάθησης  και Νέας Γενιάς ανταποκρινόμενος και φέτος στις πολλαπλές ανάγκες των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών του Δήμου μας, στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά,  έναν σημαντικό κοινωνικό θεσμό ο οποίος  κατά τις προηγούμενες σχολικές χρονιές στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη αποδοχή των μαθητών.
Πρόκειται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο το οποίο ενώ  ξεκίνησε  δοκιμαστικά πριν από 8 χρόνια, εξελίχθηκε σε έναν πολύ επιτυχημένο κοινωνικό θεσμό, με στόχο  αφενός μεν  να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε δυνατό εκπαιδευτικό τρόπο και αφετέρου να δοθεί «ανάσα» στις οικογένειές τους, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

 Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δέχεται μαθητές και από άλλους Δήμους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.

Οργανώνεται από το Τμήμα Παιδείας- Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας.
Λειτουργεί για 8η συνεχή χρονιά στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου,  για 6η συνεχή χρονιά  στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού και για 5η συνεχή χρονιά για μαθητές Δημοτικού.
Κατά το Σχολικό έτος 2019-2020 το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες στα Σχολεία:
-Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου ( Πηνειού 3) για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και
-1ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού ( Παπάγου 40) για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.
Η άριστη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου οφείλεται στην στήριξη των εθελοντών εκπαιδευτικών ( διορισμένων και μη) των διευθυντών των σχολείων και σε εκπαιδευτικούς που κατά καιρούς προσλαμβάνονται με 8μηνη σύμβαση ( μέσω ΟΑΕΔ) .
Το Τμήμα Παιδείας- Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας κα Κοινωνικής Προστασίας ευχαριστεί πολύ τον Διευθυντή του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου κ. Κων/νο Παπαδάκη  και την Διευθύντρια  του 1ου Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Μαρία Σαχινίδου  για την άριστη στήριξη και συμπαράσταση τους στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Για 3η  χρονιά η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ενισχύεται και  με δύο διοικητικούς υπαλλήλους για γραμματειακή Υποστήριξη- έναν για κάθε Δημοτική Ενότητα - οι οποίοι τηρούν το παρουσιολόγιο των μαθητών και ενημερώνουν τους γονείς σε περιπτώσεις απουσιών, βγάζουν φωτοτυπίες,  παρέχουν κάθε πληροφορία στους γονείς, κ.α .
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά είχε δημιουργηθεί και τμήμα για αλλοδαπούς μαθητές.
Τα μαθήματα του κοινωνικού Φροντιστηρίου θα ξεκινήσουν  αρχές Σεπτεμβρίου.
Επειδή  μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στις ώρες των μαθημάτων- μετά την ανάρτηση του προγράμματος στην ιστοσελίδα του Δήμου- παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με το Τμήμα Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης για περισσότερες πληροφορίες.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
Ο γονέας καταθέτει μια αίτηση είτε στο Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης ( Μ. Αλεξάνδρου 57 2ος όροφος από τις 7πμ έως τις 15μμ), είτε στα δύο Σχολεία όπου διεξάγονται τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατά τις απογευματινές ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης, στο τηλέφωνο : 2310762400, 2310 774728, 2310759717


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!