Τον Αντετοκούνμπο κάλεσαν στην εφορευτική για τις εκλογές!


Τον  Αντετοκούνμπο κάλεσαν στην εφορευτική για τις εκλογές!

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο έλαβε χαρτί με το οποίο καλέιται να βρίσκεται στο 199ο εκλογικό τμήμα του Ζωγράφου από τις 6 το πρωί την Κυριακή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ως καθήκον, του χρεώνεται να είναι αναπληρωματικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Για να μην υποστεί τις κυρώσεις ο Αντετοκούνμπο, θα πρέπει είτε να προσκομίσει βεβαίωση από τον εργοδότη του (Μιλγουόκι Μπακς) ότι απασχολούταν κατά την ημέρα εκείνη, είτε χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας, είτε κάποιο άλλο έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο του κωλύματος του να παρουσιαστεί. Τον άνθρωπο που αγνοούσε η Πολιτεία επί χρόνια, μέχρι να γίνει σταρ του ΝΒΑ και δεν τον αναγνώριζε ως πολίτη της χώρας, σήμερα τον «θυμάται» για να του αναθέσει υποχρέωση. Την οποία αν δεν εκπληρώσει, απειλείται με βάση τον νόμο να υποστεί κυρώσεις. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: «μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος…τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

με πληροφορίες απο το alfavita
Σύμφωνα με το ethnos, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αντικατέστησε το όνομά του, καθώς έχει ενημερωθεί πως ο άσος του μπάσκετ, είναι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ... Ετσι κάποιο άλλο πρόσωπο θα πάρει την θέση του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!