Αναστασιάδης: Άμεσα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
« θεωρώ ότι τέτοια ετοιμότητα κυβερνητική από κόμμα που ήταν στην Αντιπολίτευση, εγώ τουλάχιστον, δεν γνώρισα ποτέ. … Ποτέ αντιπολίτευση που έγινε κυβέρνηση δεν ορκίστηκε σε μία ημέρα, και δεν στελέχωσε το κράτος σε μία εβδομάδα. Και αυτό έχει ως συνέχεια την έναρξη του νομοθετικού έργου με τρία νομοσχέδια που ήταν δεσμεύσεις προεκλογικές. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιούμε άμεσα τις δεσμεύσεις μας» επισήμανε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας το πρωϊ στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 «102 fm» 29.07.2019

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος κατατέθηκε προχθές. Το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τις επείγουσες ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων  , έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα περισσότεροι συνάνθρωποί μας και επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό το ευεργετικό μέτρο …. κατατέθηκε χθες και έρχεται σήμερα στην επιτροπή και πως το επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει αυτές τις ημέρες έχει να κάνει με την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας, με ζητήματα που αφορούν με την κυβερνησιμότητα των Δήμων και ζητήματα που βελτιώνουν τη λειτουργία της Κυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ποιος είναι ο βασικός στόχος του και αν με αυτό γίνεται το κράτος πιο συγκεντρωτικό, είπε μεταξύ άλλων:

« Στόχος του νομοσχεδίου είναι να εξυπηρετούνται με ταχύτητα και διαφάνεια οι πολίτες, χωρίς να ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία. Το κράτος δεν γίνεται πιο συγκεντρωτικό , γίνεται πιο ευέλικτο, καταργούνται θέσεις οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν δώσει κανένα σημάδι ωφελιμότητας. Και σίγουρα δεν δημιουργείται κομματικό κράτος και αυτό αποδεικνύεται αν ανατρέξετε σε κυβερνητικές θέσεις ,  Υπουργούς, Υφυπουργούς , Γεν. Γραμματείς…. θα δείτε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν ανήκουν στο χώρο μας» για να προσθέσει,
 «Ο κάθε Πρωθυπουργός βάζει τη δική του σφραγίδα στα θέματα διακυβέρνησης. Το νομοσχέδιο που έρχεται αλλάζει όλο το μοντέλο της διακυβέρνησης της Χώρας. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει χωρίς να συμμετέχουν οι Υφυπουργοί, άρα θα είναι πιο μικρό και πιο ευέλικτο. Θα συνέρχεται τακτικά, όχι για να νομιμοποιεί ειλημμένες αποφάσεις, αλλά για να καταρτίζει ένα συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο το οποίο θα υλοποιούν τα αρμόδια υπουργεία..Επιπλέον θεσμοθετείται εθνική αρχή διαφάνειας που θα ενσωματώσει όλες τις διάσπαρτες ελεγκτικές δομές για να είναι πιο λειτουργικές και να είναι τα πράγματα πιο ξεκάθαρα»

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας υπογράμμισε:
«Για την αντιμετώπιση της πολυνομίας αφενός εφαρμόζεται άμεσα ένα γενναίο πρόγραμμα απλοποίησης και κωδικοποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας και αφετέρου θεσπίζεται ένα πλέγμα κανόνων καλής νομοθέτησης, που θα βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη παραγωγή νόμων…. για την πάταξη της γραφειοκρατίας προβλέπεται ότι οι ατομικές διοικητικές πράξεις θα εκδίδονται όχι από τον Υπουργό ή τον Γενικό Γραμματέα, αλλά από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή, ώστε πλέον να απαιτούνται πολύ λιγότερες υπογραφές και λιγότερος χρόνος διεκπεραίωσης. Καθιερώνεται και υπηρεσιακός γενικός γραμματέας σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα επιλέγεται αποκλειστικά με διαδικασίες ΑΣΕΠ..»

Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:
« Προχωράμε άμεσα στην εφαρμογή προγράμματος που θα επιτρέψει την ψηφιακή έκδοση των συντάξεων. Στόχος είναι να εκδίδεται ψηφιακά  ως την 1η Ιουνίου 2020,  το 34% των νέων συντάξεων και έως την 1η Ιουνίου 2021 το 90% των συντάξεων».

Τέλος για την αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης είπε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα , καθώς κινδυνεύει μέρα με τη μέρα ο ΟΑΣΘ να καταρρεύσει.

« Η αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη είναι προτεραιότητα του αρμόδιου Υπουργού και από ότι μαθαίνω αύριο ο Αν. Υπουργός, Αρμόδιος για θέματα μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τον λόγο αυτό» κατέληξε.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!