Αναστασιάδης: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τιμά την ισχυρή εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός




 Αναστασιάδης: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τιμά την ισχυρή εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός




«Ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση  τιμούν την ισχυρή εντολή που  έλαβαν από τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση έφερε το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη  βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ώστε να μην μείνει κανένας εκτός » είπε μεταξύ άλλων ο Σάββας Αναστασιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι (30.07.2019) στον REAL FM  107,1 και στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

« Αυτή είναι μία πρώτη απόδειξη ότι είναι αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει άμεσα την ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την δεκαετή περίοδο της κρίσης… Και βεβαίως να εφαρμόσουμε κατά γράμμα το πρόγραμμά μας και όλα αυτά που υποσχεθήκαμε, και μάλιστα από τον τρέχοντα χρόνο και όχι από το 2020 »επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Απαντώντας στο ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα χρήματα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ  τόνισε:
 «Τα χρήματα θα βρεθούν από το νοικοκύρεμα σε υπουργεία και φορείς του κράτους. Έχει μελετηθεί που θα βρεθούν. Θα εξοικονομηθούν από την αυστηρή εφαρμογή του προϋπολογισμού όλων των Υπουργείων. …. Πέρα από αυτό επειδή όλα έχουν μία συνέχεια, στο νομοσχέδιο που συζητείται στις επιτροπές και αφορά το επιτελικό κράτος, υπάρχουν  εξοικονομήσεις πόρων που ξεπερνούν τα ποσά από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Με τη μείωση των θέσεων Γεν. Γραμματέων από 93 σε 58 που αυτό σημαίνει και μείωση προσωπικού, συμβούλων, υπηρεσιών κ.α. Από τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων σε Υπουργούς, Υφυπουργούς και βουλευτές. Από τη μείωση γενικά δαπανών δημοσίου και κυβέρνησης».
Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στην ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, ο βουλευτής ΝΔ απάντησε:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της Χώρας αντιλήφθηκαν ότι  η άρνηση , το όχι σε όλα που ακολούθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σαν αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον παρελθόν , κυβέρνησε και δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να πει όχι σε μείωση  φορολογίας των πολιτών».
Για τον  ΟΑΣΘ στο πεδίο της εξυπηρέτησης των πολιτών και ποια θα είναι η επόμενη μέρα ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: 
«Αυτή τη στιγμή το θέμα που τίθεται είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες , να βγουν όσο το δυνατό περισσότερα λεωφορεία συντηρημένα και  με ανθρώπινες συνθήκες   για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και ο σχεδιασμός και η στρατηγική για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, αφού σε ένα με δύο χρόνια ολοκληρώνεται και το μετρό θα γίνει με ηρεμία»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!