Δήμος Νεάπολης Συκεών : Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης τμήματος της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου

Ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο οδοποιίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με την πλήρη ανακατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα Ελ.Βενιζέλου-Ανδρ. Παπανδρέου

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, από το πρωί μέχρι και το απόγευμα, οι προγραμματισμένες εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης τμήματος της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου από το ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι) μέχρι το ύψος της οδού Παναγή Τσαλδάρη στη Νεάπολη.

 Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που βρέθηκε από το πρωί στα έργα και συνομίλησε με τα ειδικά συνεργεία αλλά και πολίτες της περιοχής «Τα σημερινά έργα έρχονται να σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση των εργασιών σχεδόν στο σύνολο του μήκους του κεντρικού οδικού άξονα της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που μαζί με την ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα έργα του δήμου Νεάπολης-Συκεών στον τομέα της οδοποιίας».    

Οι εργασίες αφορούν στον άξονα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που ξεκινά από τα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Λαγκαδά (12όροφες) και φθάνει μέχρι τον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού, ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ένας ασφαλής οδικός άξονας για τις δεκάδες χιλιάδες οχημάτων που εξυπηρετεί καθημερινά. Αυτός οδηγεί προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ), και ο οποίος εξαιτίας του πολύ μεγάλου φορτίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές. 

Το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, εκτελέσθηκε με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος συμμετέχει κατά ένα μικρό μέρος και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της λεωφ. Α.Παπανδρέου περιλάμβαναν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν (περιοχή Μετεώρων). 

Η μεγάλη παρέμβαση υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα τμηματικά σε συνολικά έξι ημέρες ξεκινώντας από τον κόμβο Κ6 (συμβολή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου με την περιφερειακή οδό και τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου), φθάνοντας μέχρι την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη. Ένα άλλο συνεργείο εκτέλεσε τις εργασίες στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την οδό Λαγκαδά μέχρι τη συμβολή των οδών Νεοχωρίου και Κ.Καραμανλή (πάρκο Ρουμανικών), για να ολοκληρωθεί το έργο και στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι την πλατεία Ειρήνης.

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν αφορούν στην απομάκρυνση του παλιού οδοστρώματος και στη διπλή επίστρωση με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και διαγραμμίσεις.
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!