Ένωση Αστυν. Υπαλ. Θεσσαλονίκης: Ειδικές ομάδες δεν γίνονται, εν μια νυκτί, με ανεμομαζέματα!

Πολλάκις, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει τεθεί υπέρ της ανακατανομής προσωπικού στη ΓΑΔΘ, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη θέσπισης ενός αξιοκρατικού Κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων.
Οι περισσότερες απελθούσες Ηγεσίες της ΓΑΔΘ συνηγόρησαν με τις θέσεις μας, αλλά μείνανε μόνο στα λόγια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα για την ανακατανομή προσωπικού, την ενίσχυση των μάχιμων Υπηρεσιών και την διακοπή των χρόνιων αποσπάσεων.
Με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε την χθεσινή διαταγή για ίδρυση ακόμα μιας ειδικής ομάδας αστυνόμευσης, η οποία θα έχει πανομοιότυπα καθήκοντα με αυτά των ΟΠΚΕ. Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί, εφόσον η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει τις ΟΠΚΕ, οι οποίες έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου την αξία και την αποτελεσματικότητά τους, γιατί δεν ενισχύεται η δύναμή τους; Αυτό, καθεαυτό, θα έδινε τη δυνατότητα σε μια ήδη δομημένη ειδική Ομάδα να αυξήσει τις περιπολίες και την απόδοσή της.
Φυσικά, η ίδρυση νέων Υπηρεσιών είναι απόφαση της Ηγεσίας μας και σεβόμαστε κάθε καλόβουλη προσπάθεια βελτίωσης του έργου μας. Εντούτοις, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την επιφύλαξή μας, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο, η αλλαγή της φυσικής ή πολιτικής Ηγεσίας να συνοδεύεται από την ίδρυση νέων Ομάδων και Υπηρεσιών, οι οποίες τις περισσότερες φορές λειτουργούν ως επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα», που στην πορεία του χρόνου υπολειτουργούν ή αγνοείται η τύχη τους.
Παράλληλα, είναι απορίας άξιο πως εν μέσω καλοκαιρινών αδειών, θα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι εντός 12ωρου από λήψης της διαταγής για να δηλώσουν αν επιθυμούν να στελεχώσουν τη νέα Ομάδα;
Πως χαρακτηρίζεται μια ομάδα «ειδική», όταν σε περίπτωση μη εκδήλωσης επιθυμιών, αυτή θα περιλαμβάνει Αστυνομικούς που αφενός θα σταλούν υποχρεωτικά από την Υπηρεσία τους και αφετέρου αυτοί που θα προταθούν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις είναι, κατά κανόνα, οι «ανεπιθύμητοι».
Πως θα στελεχωθεί μια ειδική Ομάδα, «ελαφρά τη καρδία», χωρίς να έχει δημιουργηθεί Επιτροπή αξιολόγησης των επιθυμούντων και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι προτάσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων;
Καθότι, η λειτουργία της Ομάδας διατάχθηκε από 5-8-2019, ο χρονικός περιορισμός δεν αφήνει περιθώρια εκπαίδευσης και προσαρμογής των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα. Πολλώ δε μάλλον, όταν η Ομάδα θα περιλαμβάνει Αστυνομικούς προερχόμενους από διαφορετικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, οι οποίοι, αιφνιδιαστικά, θα αλλάξουν αντικείμενο και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.
Άποψή μας είναι ότι, αυτή τη στιγμή, δεν είναι αναγκαία η αύξηση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, τουναντίον, επιβάλλεται η βούληση των προϊσταμένων για την σωστή λειτουργία και την στοχευμένη υπηρεσιακή κατεύθυνση των υπαρχουσών. Ειδικές ομάδες δεν γίνονται, εν μια νυκτί, με ανεμομαζέματα!
  
Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2019
              
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!