Εκδρομή στην Γαλάζια λίμνη Σκρά απο τους Φίλους του Δάσους


Ο Σύλλογος Φίλοι του Δάσους διοργανώνει εκδρομή και πικνίκ στην Γαλάζια Λίμνη Σκρα.
Η εκδρομή θα ξεκινήσει με ναυλωμένο λεωφορείο από την πλατεία Μετεώρων την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη στις 8.30 και θα κατευθυνθούμε προς το Κιλκίς με αρχικό προορισμό το ιστορικό χωριό Σκρα που πήρε τ' όνομά του από την κοντινή κορυφή Σκρα ντι Λέγκεν που στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο αποτέλεσε το πεδίο μιας μάχης (Μάχη Σκρα-Ραβινέ, 1918) καθοριστικής για την πορεία του Ελληνικού κράτους. 
Το επόμενο μέρος που θα επισκεφτούμε είναι και η Γαλάζια Λίμνη που κανέναν επισκέπτη δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο.
Μία μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη με έναν απίστευτο καταράκτη που η ονομασία δεν της δόθηκε τυχαία. Η λίμνη οφείλει τα γαλαζοπράσινα νερά της σε απολιθωμένους οργανισμούς στον πυθμένα της.
Εκεί θα υπάρξει η δυνατότητα μπάνιου με δραστηριότητες έκπληξη από τον σύλλογο μας με τον ορειβατικό του εξοπλισμό.
Για όσους το θελήσουν να συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί μια περιπατητική αναζήτηση στα μονοπάτια της περιοχής που για τους λάτρεις του είδους είναι απαραίτητο συστατικό σε ένα τέτοιο τοπίο.
Θα ακολουθήσει πικνίκ με ατομικά τρόφιμα.
Η επιστροφή ορίζεται γύρω στις 17.30 επίσης στην πλατεία.
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ ανά άτομο και 8 ευρω για ανήλικο και θα πρέπει να κατατεθει το αργότερο μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη κατόπιν συνεννόησης στα παρακάτω τηλέφωνα:
6948050228.6947935444,6934017915.
Τα εφόδια που προτείνονται είναι:ελαφρύ ντύσιμο,καπέλο ζακέτα,παπούτσι περιπάτου,μαγιό,σακιδιάκι ώμου,τρόφη και νερό.
θα υπαρχει και η δυνατότητα να προμηθευτει κάποιος το μπλουζάκι του συλλόγου προς 5 ευρω.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!