Τελετή Ορκωμοσίας Νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός: «Σηκώνουμε τα μανίκια- τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά»



Τελετή Ορκωμοσίας Νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Κλεάνθης Μανδαλιανός: «Σηκώνουμε τα μανίκια- τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά»

            Εγκάρδιο κάλεσμα ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης προς όλες τις εκλεγμένες από το λαό Δημοτικές Παρατάξεις, στην Εκκλησία, στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς  Συλλόγους, σε όλους τους Δημότες, στους δημοτικούς υπάλληλους- την  κινητήριο δύναμη του Δήμου -αλλά και προς στη Νεολαία απηύθυνε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά πλημμυρισμένο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

            Σε πανηγυρικό κλίμα και ανάμεσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες των δημοτών, όρκο Θρησκευτικό και Πολιτικό για πίστη στην Πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους έδωσαν οι 45 Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι 26 Τοπικοί Σύμβουλοι, των οποίων η θητεία αρχίζει 1.9.2019 και λήγει 31.12.2023.

            Τον αγιασμό αλλά και την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος στο λόγο του εξέφρασε την ελπίδα του για μια εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία και θητεία όλων των παρατάξεων προς όφελος του τόπου και των πολιτών, δίνοντας τις εγκάρδιες ευχές του στη νέα δημοτική αρχή.

            Ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός φανερά χαρούμενος και συγκινημένος στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:  «Πριν από λίγους μήνες  από αυτό εδώ το βήμα, σας παρουσίασα περήφανα τους άξιους συνεργάτες μου στη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, σας ανέλυσα τους στόχους  του προγράμματος μας και σας  ζήτησα με σθένος την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας για να γίνει το όραμα μας πραγματικότητα. Κι εσείς ,οι δημότες του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου μας πιστέψατε , μας εμπιστευθήκατε και μας τιμήσατε με  ποσοστό 63,3% στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Παραδώσατε στα χέρια μας τα ηνία του Δήμου, προσδοκώντας και απαιτώντας πολλά, αξιώνοντας ένα καλύτερο αύριο για σας και τα παιδιά σας

Οπότε σήμερα, γεμάτοι συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, βρισκόμαστε και πάλι εδώ και ορκιζόμαστε με το χέρι στο Ευαγγέλιο, μπροστά σε Θεό και ανθρώπους, ότι θα πράξουμε όλα αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε, ότι θα αγωνιστούμε τίμια για να υλοποιηθεί το πρόγραμμά. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και δεσμευόμαστε ότι από την άλλη Δευτέρα θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε σκληρά. Προσωπικά, θα είμαι ενωτικός και απευθύνω κάλεσμα συνεργασίας σε όλους. Δεν θα είμαι όμως ενδοτικός σε οποιαδήποτε αδικία, εκδούλευση ή εκβιασμό.

Θα είμαι δημιουργικός, επιδιώκοντας έργα ανάπτυξης για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, αλλά όχι δυσλειτουργικός σε γρανάζια γραφειοκρατίας και συνθήκες ολιγωρίας. Θα είμαι συνεκτικός απέναντι σε όλους τους πολίτες, αλλά όχι ανθεκτικός σε οποιαδήποτε αδικία και εξαπάτηση τυχόν στραφεί ενάντια στα πρόσωπά τους. Θα είμαι προσιτός σε όλους και όχι βλοσυρός και βολεμένος στη θέση της εξουσίας για λόγους προβολής ή κερδοφορίας. Με δυο λόγια θα είμαι πάντα το δικό σας παιδί που ανατράφηκε εδώ σε αυτόν τον τόπο τον πονά τον αγαπά και  τον ονειρεύεται καλύτερο, ομορφότερο. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά, τον καθένα σας ξεχωριστά, για την αγάπη, την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου
 Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι το αξίωμα του Δημάρχου ως προνόμιο προσωπικής προβολής, αναγνωρισιμότητας και πλουτισμού. Το αποδέχομαι ως ευθύνη, καθήκον, μέριμνα και χρέος, χρέος απέναντι στον κάθε δημότη ξεχωριστά, να τον υπηρετήσω και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του για ένα καλύτερο αύριο. Οφείλουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να γίνουμε πρότυπα δημοκρατικής ωριμότητας, σωστής πολιτικής συμπεριφοράς, σεβασμού και αφοσίωσης στα καθήκοντα που αναλαμβάνουμε. Μοναδικός μας  αντίπαλος πρέπει να είναι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου! Την Δευτέρα λοιπόν αρχίζουμε! Δώστε μας δύναμη, στήριξη και αγάπη».

            Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μανδαλιανός απηύθυνε κάλεσμα  στην  αντιπολίτευση, στην Εκκλησία, στους εργαζομένους του Δήμου- λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελούν την ατμομηχανή και την κινητήριο δύναμη του Δήμου, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, στους εθελοντές, στον εμπορικό και επιχειρηματικό  κόσμο του Δήμου μας, σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες που ζουν, εργάζονται, μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ και κυρίως στη ΝΕΟΛΑΙΑ, τονίζοντας ότι οι ΝΕΟΙ έχουν ιδέες, μεράκι, ζωντάνια, όνειρα και διάθεση για εθελοντική προσφορά, όπου χρειαστεί!

            Παρά την επισημότητα και το τυπικό της τελετής από τον λόγο του δημάρχου δεν έλειψε η συγκινησιακή φόρτιση, όταν αναφέρθηκε στην στήριξη που είχε από την οικογένεια του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα που με πίστεψαν και με στήριξαν από την αρχή, όταν κάποιοι αμφισβητούσαν τις προθέσεις μου και αμφέβαλλαν για τις ικανότητες μου, τη σύζυγό μου και την κόρη μου που έδωσαν και δίνουν νόημα σε κάθε αγώνα της ζωής μου, τον πατέρα μου που θητεύοντας χρόνια σε δημοτικά συμβούλια, με βοήθησε με την εμπειρία του και τις συμβουλές του...τους κυρίους Λαφαζανίδη και Σωτηράκη που παραμέρισαν, όπως έχω επανειλλημένα πει, προσωπικές φιλοδοξίες και σταδιοδρομίες και μου έδωσαν βήμα να προχωρήσω, όλους τους υπέροχους συνεργάτες και συνυποψηφίους μου που πίστεψαν στη ΝΕΑ ΠΝΟΗ και αγωνίστηκαν ακούραστα για την πραγμάτωση της νίκης, για την ευόδωση των οραμάτων και των στόχων μας».

Χαιρετισμούς απέστειλαν : Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Διεθνολόγος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θερμό χειροκρότημα απέσπασε και το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Φάνης Ισακίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει   « Ξεκινώντας κάπως ανορθόδοξα δεν θα συγχαρώ τον Κλεάνθη για την εκλογή του, αλλά όλους εσάς που τον εκλέξατε στη θέση του καπετάνιου για τα επόμενα 4 χρόνια. Αυτό δείχνει την ωριμότητα των δημοτών αυτού του τόπου, τη στιγμή που πολλές φορές ο λαϊκισμός και η ανωριμότητα υπερνικάνε την λογική και τη σοβαρότητα. Και το λέω αυτό διότι είχαμε την τιμή όλη η ιατρόκοινωνική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικώνν Σωματείων εδώ και 8 χρόνια να γνωρίσουμε καλά τον Κλεάνθη από την πρώτη ημέρα που δραστηριοποιηθήκαμε. Γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που προσφέρει απλόχερα και χωρίς δεύτερη κουβέντα προς τον συνάνθρωπο του, έναν άνθρωπο με ήθος και υπευθυνότητα σε ότι κάνει έτοιμο να σκύψει και να λύσει το  πρόβλημα του καθενός χωρίς δεύτερη σκέψη και κυρίως να βοηθήσει  στα πολύ δύσκολα. Σας προτείνω να τον αγκαλιάσετε, να σταθείτε δίπλα του και να είστε σίγουροι ότι θα σας καταπλήξει με την αγάπη και την ζεστασιά του, αλλά και με την αποτελεσματικότητα του. Σας ζητάμε όμως μια χάρη ,εμείς από την Π.ΕΚΣ, να του επιτρέπετε να συμμετέχει και να συνεχίζει να έρχεται μια φορά τον μήνα στην ιατροκοινωνικη ομαδα μας που τόσο πολύ τον αγαπάει ώστε να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο με του Καππαδόκες και όχι μόνο. Κλεάνθη από μεριάς όλων των Καππαδοκών σου εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμη και κουράγιο ,εμείς θα είμαστε δίπλα σου σε ότι χρειαστείς .

 Την τελετή της ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι τ. Δήμαρχοι Ευόσμου Παναγιώτης Αλεξανδρίδης και Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης ,ο π. Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης, ο Τομεάρχης της Ελληνικής Λύσης κ. Κομνηνός, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Βίκυ Νάκου και κ. Κατερίνα Ζιούτα, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπάτζιος, η Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου και Διευθύντρια του Θεαγενείου κ Αναστασία Κιζιρίδου, ο Eπ. Kαθηγητής Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ Κυριάκος  Χατζηκυριακίδης, η Γενική Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Πολύμνια Αλεξιάδου, η κ. Αλεξάνδρα Αντωνιάδου μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τον Όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων εκπροσώπησαν: ο κ. Χριστόφορος Αντώτσιος Διευθυντής Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης, η κ. Εριφύλη, Παπαϊωάννου Επικεφαλής Γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Σχέσεων Τοπικών Κοινωνιών Βορείου Ελλάδος και  η κ. Μαρία Κούτρα εκ μέρους της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού κ. Θεοδώρα Σεμερτζίδου,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ» κ. Θεοδώρα Κερογλίδου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «ΓΑΪΤΑΝΙ» Έφη Μπουικίδου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ» κ. Χρήστος Κολωβός, η κ. Αγγελική Ζαννίκου Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Γιώργος Παλάτος, ο Διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Στέργιος Παπαδόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης Πρόεδρος «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ», ο Προπονητής κ. Γιώργος Φοιρός, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Τοξοβολίας «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» και π. Πρόεδρος Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων – Δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Παμπουκίδης, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου εκπροσώπησε η κ. Αθηνά Γκουλάμη και τον σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» ο κ. Γιώργος Ράλλης.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή ορκωμοσίας δεν παρέστη ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!