ΦοΔΣΑ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης.

             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
                              oΔΣΑ)
                   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Φράγκων 6 - 8 Τ.Κ. 54626 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 508800
Γρ. Τύπου 2310 508805 Φαξ 2310 508806
Email: otapress@anakyklosi.gr

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                           Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Θέμα: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης.
            Με απόλυτη επιτυχία η άμεση επέμβαση των εργαζομένων
            του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας και
            της Πυροσβεστικής.


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης με πιο πιθανή αιτία την αυτοανάφλεξη λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.
Μόλις έγινε γνωστή από τον φύλακα του ΧΥΤΑ η ανάφλεξη κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου που κατέφθασαν στις 3:30 στο χώρο και με δικά τους μέσα έθεσαν αμέσως υπό έλεγχο τη φωτιά με πυκνή χωματοκάλυψη ενώ την ίδια ώρα κατέφθασε και μικρή δύναμη της πυροσβεστικής από 3 οχήματα και 6 άνδρες.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η φωτιά που αυτήν την ώρα έχει σβήσει ήταν μικρής έκτασης ενώ έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και οι αναδυόμενοι καπνοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ πολύ σύντομα θα έχει σταματήσει και η εκπομπή καπνού ενώ στο χώρο παραμένει για λόγους ασφαλείας ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στο χώρο του ΧΥΤΑ βρέθηκε αμέσως και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης ο οποίος δήλωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις εκπομπές καπνού και ότι ο μηχανισμός κατάσβεσης του συνδέσμου λειτούργησε άψογα και ταχύτατα. Ο κ. Γεράνης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του ΧΥΤΑ και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή τους.
Ως πιο πιθανή αιτία της ανάφλεξης θεωρείται η απόθεση στους κάδους απορριμμάτων από τους πολίτες εύφλεκτων υλικών όπως κάρβουνα από ψησταριές και νεκροταφεία (καρβουνάκια για το θυμίαμα)  και γι΄ αυτό γίνεται έκκληση από την διεύθυνση του ΧΥΤΑ να αποφεύγεται η ρίψη τέτοιων υλικών.
Αυτήν την ώρα ο κ. Γεράνης βρίσκεται στο χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας προκειμένου να αποκατασταθεί ταχύτατα η αποστολή των απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ έτσι ώστε να μείνει η πόλη καθαρή από σκουπίδια στις δύσκολες συνθήκες του μίνι καύσωνα που αντιμετωπίζουμε.
Στο χώρο του ΧΥΤΑ όλος ο μηχανισμός του ΦοΔΣΑ και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπύρωσης της φωτιάς και οι κάτοικοι της περιοχής μας να αισθάνονται ασφαλείς.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!