Στα εγκαίνια του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης



Στα εγκαίνια του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Το βιβλίο μας οδηγεί σε συναρπαστικά μονοπάτια γνώσης και η γνώση είναι κινητήριος δύναμη για τη ζωή μας. Θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της προβολής του»
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέστη στα εγκαίνια του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία της υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, πολλών εκπροσώπων κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους κόσμου.
Ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στην έκθεση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 200 εκδότες, δίνοντας την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις αλλά και να παρακολουθήσει παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό, που αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της Αττικής μας. Το βιβλίο μας ταξιδεύει, διευρύνει τους ορίζοντές μας και μας οδηγεί σε συναρπαστικά μονοπάτια γνώσης.  Και η γνώση είναι κινητήριος δύναμη για τη ζωή μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε ανάλογες δράσεις με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και της προβολής του βιβλίου, προκειμένου να συμβάλουμε στην αύξηση του αναγνωστικού κοινού στη χώρα μας.
Σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί προτεραιότητα για την Αττική είναι η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών με πολιτιστικό πρόσημο προκειμένου να ενδυναμώσουμε την επαφή του κοινού με την βαριά παρακαταθήκη της χώρας μας,  που είναι ο πολιτισμός μας».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!