Καφέ Αμάν Σαλόνικα στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 21.00


Καφέ Αμάν Σαλόνικα
 Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 21.00

Το Καφέ Αμάν Σαλόνικα, μια μουσικοθεατρική παράσταση - ταξίδι στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του περασμένου αιώνα, την ιστορία και  τις ομορφιές της, θα παρουσιάσει ο Θωμάς Κοροβίνης με την Λιζέτα Καλημέρη και τον Φώτη Θεοδωρίδη, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.

Ένα συγκλονιστικό, ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα σε επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα, Θωμά Κοροβίνη, εμπνευσμένο από το τελευταίο μυθιστόρημά του «Ο Θρύλος του Ασλάν Καπλάν», ένα λαϊκό ρομάντζο τον καιρό της μεγάλης φωτιάς του 1917 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θωμάς Κοροβίνης αποτυπώνει, με τρόπο ολοζώντανο τις ώρες στη διάρκεια των οποίων η πόλη παραδιδόταν ανυπεράσπιστη στις φλόγες. Έτσι, παράλληλα με την ιστορία του ερωτευμένου ζευγαριού, του Τουρκαλβανού Ασλάν Καπλάν και της Ισπανοεβραίας Σεφαραδίτισσας Σαλώμης, ξετυλίγονται όλες οι συνήθειες και τα μέρη όπου οι άνθρωποι γλεντούσαν, αγαπούσαν και φλέρταραν, αφού η ζωή έχει τον υπέρτατο ρόλο, ακόμα και την ώρα που ισοπεδώνονται τα πάντα. Ο μυθιστορηματικός φακός παρατηρεί στενά τις συνήθειες και τις αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης, τις αναμεταξύ τους σχέσεις, την πιάτσα, τους τεκέδες, τα μπορντέλα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα καφέ αμάν στη Ραμόνα και στον Βαρδάρη και τα καφενεδάκια στο Σκουρ Καπάν, με τα αντιπροσωπευτικά τραγούδια εκείνης της εποχής.

Στην παράσταση θα ακουστούν τραγούδια του ευρύτερου ρεπερτορίου του καφέ αμάν καθώς και νεότερα, που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη. (Eνδεικτικά: Ο Καϊξής, Σαν τα μάρμαρα της Πόλης, Μπαρμπαγιαννακάκης Γκιουλμπαχάρ, Ο κοκαϊνοπότης), ενώ παράλληλα θα προβάλλονται σπάνιες φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης.

Ερμηνεύουν μοναδικά, οι εξαιρετικοί Λιζέτα Καλημέρη και Φώτης Θεοδωρίδης αλλά και ο ίδιος ο Θωμάς Κοροβίνης, με συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας. Ένα φιλόδοξο, πλούσιο, συναρπαστικό πρόγραμμα, που θα μας ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη των αρχών του περασμένου αιώνα.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ώρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20.00

Τιμή εισιτηρίου
:
18€ (διακεκριμένη ζώνη - αριθμημένες θέσεις), 12€ (προπώληση), 10€ (ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ), 14€ (ταμείο)

Σημεία Προπώλησης:
-
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00)
- Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε. (Πλατεία Αριστοτέλους, Βασιλικό Θέατρο)
- Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα)
- Στα καταστήματα
Public
- Ηλεκτρονικά στο
ticketservices.gr




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!