Αγιασμοί και πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

Τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές τους, άνοιξαν τα σχολεία του δήμου Παύλου Μελά. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες του Δήμου για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, οι νέοι Αντιδήμαρχοι, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν τους Αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και φυσικά τους μικρούς μαθητές που επέστρεψαν στα θρανία.
Διευθυντές κι εκπαιδευτικοί, αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, προχώρησαν στην ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων, ενώ οι μαθητές επισκέφθηκαν τις αίθουσες των σχολείων τους και ενημερώθηκαν για τις πρώτες μέρες του νέου τους προγράμματος.
Ο κ. Δεμουρτζίδης επισκέφθηκε αρχικά το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης στην περιοχή της Νικόπολης, ενώ στη συνέχεια παρευρέθηκε στον αγιασμό του 5ου Δημοτικού Σταυρούπολης, στην ίδια περιοχή. Στο πρώτο σχολείο τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Τριαντάφυλλος Μποτίλας και στο δεύτερο ο πατέρας Κωνσταντίνος Σταυρίδης από τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα, οι οποίοι και μετέφεραν το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη της Ι.Μ. Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα προς τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά ευχήθηκε καλή δύναμη, υγεία και προκοπή σε όλους και καλωσόρισε άπαντες στη νέα σχολική χρονιά:
«Να έχετε καλούς τρόπους, να σέβεστε ο ένας τον άλλον και μέσα από τη συνύπαρξή σας να βρείτε αυτά που σας ενώνουν και όχι αυτά που σας χωρίζουν. Ο σεβασμός και η αποδοχή τη διαφορετικότητας είναι βασική αρχή στην κοινωνία του σχολείου. Να απολαύσετε το αγαθό της εκπαίδευσης και να χαίρεστε που μπορείτε και είστε σήμερα στις σχολικές σας αυλές. Να αναλογιστούμε όλοι ότι υπάρχουν μέρη στον κόσμο που τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν σχολείο. Μέρη όπου συντρίμμια θεωρούνται σχολικές αίθουσες. Δάσκαλοι που μόνο με το ζήλο και την αγάπη τους διδάσκουν τα βασικά χωρίς τα στοιχειώδη εκπαιδευτικά εργαλεία».

Ο Δήμαρχος στάθηκε στην παιδικότητα που πρέπει να συντροφεύει τα παιδιά, παρά το πολλές φορές βεβαρημένο πρόγραμμά τους, ενώ έκλεισε με αναφορά στις προσπάθειες της διοίκησης να κυλήσουν όλα ομαλά τη νέα σχολική χρονιά: «Μην ξεχάσετε ποτέ μα ποτέ να είστε παιδιά. Δίπλα στα βιβλία σας και το φορτωμένο πρόγραμμα σας, να έχετε πάντα χώρο για πολλά χαμόγελα, παιχνίδι, φίλους και διασκέδαση γιατί η ψυχή χρειάζεται τα πάντα για να γεμίσει. Στους γονείς σας να ευχηθώ να έχουν υπομονή, δύναμη και κουράγιο και να στηρίξουν τον αγώνα και τις αποφάσεις σας. Εμείς οι γονείς είμαστε αυτοί που πρέπει πρώτοι να δώσουμε τα σωστά πρότυπα συμπεριφοράς στα παιδιά μας. Στους δασκάλους μας τις θερμότερες ευχές μου στο δύσκολο έργο της μετάδοσης σωστών ιδανικών και της μεταλαμπάδευσης της παιδείας. Είμαστε σίγουροι ότι άλλη μια χρονιά θα κάνετε εξαιρετική δουλειά.
Ως Διοίκηση θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα σε όλη τη μαθητική κοινότητα, προσπαθώντας συνεχώς να καλύψουμε τις ανάγκες στην εκπαίδευση του τόπου μας, ώστε να σας αφήσουμε απερίσπαστους να εργαστείτε σωστά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ρόλος της παιδείας δεν έγκειται μόνο στην αδιαμφισβήτητη αξία της μόρφωσης. Στη σύγχρονη εποχή η παιδεία οφείλει περισσότερο από ποτέ να δημιουργεί παιδιά ευτυχισμένα και ευσυνείδητα, που διαθέτουν ανησυχίες για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!