Διαπαραταξιακό το Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Παύλου Μελά



Διαπαραταξιακό το Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου
στο Δήμο Παύλου Μελά

Η Ελένη Γεροκώστα, δικηγόρος (Νομική Α.Π.Θ.) – διαμεσολαβήτρια, πρόταση της δημοτικής αρχής, εξελέγη Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, στην ειδική επαναληπτική συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».
Η σύνθεση του νέου Προεδρείου είναι διαπαραταξιακή, αφού Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παντελής Αργυρόπουλος, επιχειρηματίας – απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και Γραμματέας ο Θεόφιλος Φραγκόπουλος, Γεωπόνος – Επιστήμων Τροφίμων (Α.Π.Θ.), δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Και τα τρία μέλη του νέου Προεδρείου εξελέγησαν με ευρεία πλειοψηφία αποδεικνύοντας ότι η διαδικασία της εκλογής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης.
 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου για την περίοδο 2019 - 2023 και τους πολίτες που παρακολούθησαν τις δημαιρεσίες και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, σύνεση, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα.

Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Με την συμμετοχή 4 εκ των 6 παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου (όπως ορίζουν οι τροποποιήσεις του Κλεισθένη) στελεχώθηκαν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στις εκλογές, που ακολούθησαν την αντίστοιχη διαδικασία για το προεδρείο, εξελέγησαν τα μέλη που πρότειναν αναλογικά οι παρατάξεις ως εξής:
Για την Οικονομική Επιτροπή οι Σαράντης Καρβουνίδης και Ελένη Γεροκώστα από την πλευρά της δημοτικής αρχής (Ευ Πόλις), οι Γεώργιος Λίλτσης, Βασίλης Αναστασιάδης (Ανατροπή), η Όλγα Μυρίδου (Πόλη Μπροστά – Προοδευτική συμμαχία για το Δήμο Παύλου Μελά) και ο Θεόδωρος Γαλιγαλίδης (Αλλάζω την πόλη μου).
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Ιωσήφ Αράπογλου, Μιχάλης Χριστοδούλου,
Παντελής Νιγδέλης, Κυριάκος Εκμεκτσόγλου, Αναστασία Φραγκοπούλου, Δημήτριος Δεληγιάννης.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Ιωσήφ Αράπογλου, Δημήτριος Λαλές από τη δημοτική αρχή (Ευ Πόλις), οι Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, Δημήτρης Φερενίδης  (Ανατροπή), Δημήτριος Θεοδοσιάδης (Πόλη Μπροστά – Προοδευτική συμμαχία για το Δήμο Παύλου Μελά), Σταύρος Βουτσάς (Αλλάζω την πόλη μου).
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Μιχάλης Χριστοδούλου, Σαράντης Καρβουνίδης,  Κυριάκος Εκμεκτσόγλου, Γιώργος Ιωαννίδης, Αναστασία Φραγκοπούλου, Δημήτριος Δεληγιάννης.
Για τη συμπλήρωση των 9 μελών των δύο επιτροπών απομένουν ακόμα τρία μέλη στην κάθε μία τα οποία, σύμφωνα με το Νόμο, θα ορίσει ο δήμαρχος.
Οι άλλες δύο παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η Λαϊκή Συσπείρωση Παύλου Μελά και η Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά


Δήλωση ανεξαρτητοποίησης δύο δημοτικών συμβούλων
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκε δήλωση ανεξαρτητοποίησης δύο δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα του Βασιλείου Κυριαζή από την παράταξη ‘’Ανατροπή’’ του Γεωργίου Λίλτση και του Κωνσταντίνου Πετρίδη από την παράταξη ‘’Αλλάζω την πόλη μου’’ του Δημήτρη Δεληγιάννη.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!