Αυτοψία στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και ενέργειες αποκατάστασης από Περιφέρεια ΚΜ και Δήμο Παύλου Μελά

Αυτοψία στην πληγείσα από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχή των Ανθοκήπων Ευκαρπίας, πραγματoποίησε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κύριος Χαρδαλιάς συνομίλησε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε από τον Σάκη Λαζαρίδη, αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Πολιτικής Προστασίας, για τις εργασίες αποκατάστασης που συνεχίζονται εντατικά τόσο στους Ανθόκηπους όσο και στη Νικόπολη, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Παύλου Μελά. Εργασίες που επικεντρώνονται σε καθαρισμούς σπιτιών και κοινόχρηστων χώρων από τεράστιους όγκους λάσπης και άλλων φερτών υλικών που λόγω της υπερχείλισης ρεμάτων κατέληξαν στις κατοικίες, στην αποκατάσταση της πρόσβασης των πληγέντων και την προσπάθεια επιστροφής των κατοίκων στην καθημερινότητά τους.
Ο Σάκης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στα αιτήματα του Δήμου για
-κήρυξη περιοχών της Ευκαρπίας που επλήγησαν,  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
-την άμεση έναρξη καταγραφής των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων
-την ανάγκη κατασκευής δικτύου ομβρίων στην περιοχή της Νικόπολης.
Επίσης ανέπτυξε το ιστορικό όλων των ενεργειών της διοίκησης του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την αντιπλημμυρική θωράκιση, μέσω του καθαρισμού ρεμάτων και γεφυρών με ιδία μέσα καθώς και τις απαραίτητες έγκαιρες επισημάνσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια για επιτακτική ανάγκη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, με δεδομένο ότι τα ρέματα διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές.
Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε τα εξής:
«Μέσα και από αυτό το συμβάν φαίνονται οι διαχρονικές ευθύνες δεκαετιών που δεν μπορούν να λυθούν με ένα μαγικό ραβδί μέσα σε λίγες ημέρες. Το κομμάτι της πρόληψης είναι το κομμάτι της απόλυτης ευθύνης, το μεγάλο στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Ευθύνη μας να αποκατασταθούν όσο πιο γρήγορα και στην περιοχή τα προβλήματα που υπάρχουν και να υπάρξει ένας σχεδιασμός σε συνεργασία με τον Δήμο για την κατάσταση των ανθρώπων του συγκεκριμένου οικισμού. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, μεγάλα τα προβλήματα, αλλά είναι η ώρα να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να μην ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα πουθενά. Προγραμματίζουμε μια σειρά από έργα για να θωρακίσουμε την περιοχή και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα. Τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα».
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας συνοδεύονταν από τον Νικόλαο Ιωάννου, Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Χαράλαμπο Στεργιάδη, Προϊστάμενο Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ.
Συμμετείχαν στην αυτοψία τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος
•Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη
Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Σπυρίδων Βαρσάμης,
•Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης,
•Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Κοντογιάννης,
•Υποδιοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Πύραρχος Νικόλαος Αθάνατος,
•Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, Αντιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος.
Τους υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παύλου Μελά
•Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης Δημήτριος Αθάνατος,
•Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Αθλητισμού
Σάκης Λαζαρίδης,
•Οικονομικών Κωνσταντίνος Στούπας,
•Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Πάντσης,
ο Εντεταλμένος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Λαλές και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης.














Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!