Σάββας Αναστασιάδης: Έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα από την κυβέρνηση με πολύ μεγάλη ταχύτητα

Σάββας Αναστασιάδης: Έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα από την κυβέρνηση με πολύ μεγάλη ταχύτητα

 

Έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα  από την κυβέρνηση με πολύ μεγάλη ταχύτητα και με θετικό αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών , δήλωσε μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, στην εκπομπή ''Διπλός Ελληνικός'' σήμερα το πρωϊ (20.09.2019) στους Στέφανο Δαμιανίδη και Αντώνη Ωραήλογλου στον Focus Fm 103,6.
« Έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα από την κυβέρνηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν, και αυτό είναι κοινά αποδεκτό, μία πανέτοιμη αντιπολίτευση σε όλα τα θέματα για να γίνει κυβέρνηση, προετοιμασμένη με νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αμέσως και ήταν ευεργετικά για τον πολίτη και έχουμε συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά
 Αναφορικά με  την λίμνη Κορώνεια, η στάθμη της  οποίας  δεν ξεπερνά πλέον τα 80 εκατοστά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αντίξοες συνθήκες για τη διαβίωση των ιχθοπληθυσμών ο βουλευτής ΝΔ ανέφερε ότι:
« Η λίμνη Κορώνεια είναι μία λεκάνη απορροής. Μαζεύει νερά από τις βροχές, δεν τροφοδοτείται από πηγές. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο της μειονέκτημα.
Το δεύτερο είναι ότι σε περιόδους έντονης λειψυδρίας και υψηλών θερμοκρασιών παρατηρείται το φαινόμενο που είδαμε αυτές τις ημέρες, το οποίο βέβαια είχαμε να δούμε περίπου από το 2010» και πρόσθεσε,
« Υπήρχε σχέδιο από το 2000 το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, το λεγόμενο master plan. Η εκτροπή που έγινε στους  δύο χείμαρρους, Λαγκαδικίων και Σχολαρίου,  ώστε να καταλήγουν στη λίμνη Κορώνεια για την ενίσχυσή της, έχουν γεμίσει με φερτές ύλες, ως αποτέλεσμα, τεράστιες ποσότητες νερού που θα κατέληγαν στην Κορώνεια δεν φτάνουν ποτέ στη λεκάνη απορροής. Δυστυχώς δεν είχε προβλεφθεί τότε να οριστεί  διαχειριστής, κάτι που εμείς το λέγαμε,  ώστε να πραγματοποιείται καθαρισμός της ενωτικής τάφρου από φερτά υλικά.
Την περίοδο της ΔΕΘ ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε την περιοχή, το συζητήσαμε το θέμα,  ήμουν παρών και  υποσχέθηκε να δοθεί λύση για να λειτουργεί η τάφρος των παραποτάμων. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το κάνει, μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Εκτιμώ ότι θα γίνει αυτό, και δεν θα έχουμε ξανά αυτό το φαινόμενο»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!