Ο Δήμος Καλαμαριάς θα θωρακιστεί με έργα από τις πλημμύρες


Ο Δήμος Καλαμαριάς θα θωρακιστεί με έργα από τις πλημμύρες

΄Ένα σημαντικό και κρίσιμο έργο που αφορά την Β΄ φάση  της αντιπλημμυρικής  θωράκισης της Βορειανατολικής Καλαμαριάς μπαίνει σταδιακά σε τροχιά  υλοποίησης, καθώς συμφωνήθηκε σήμερα η χρηματοδότησή του.

Φορείς χρηματοδότησης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Μεταφορών και Επενδύσεων.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων στο βορειοανατολικό τμήμα και  το κεντρικό τμήμα της Καλαμαριάς, και ειδικότερα τις περιοχές από την οδό Πόντου – Αγίου Νικολάου έως και την περιοχή του στρατοπέδου Νταλίπη και την  Περιφερειακή τάφρο.   

Το έργο είναι  προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ και θα αποτελέσει τη συνέχεια  της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη της Καλαμαριάς. Εκτιμάται μάλιστα ότι  μαζί με την υλοποίηση του Μετρό, θα συμπαρασύρει και την υλοποίηση της διάνοιξης της οδού Πόντου.  
Το νέο έργο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες περίπου του 40% της συνολικής έκτασης της Καλαμαριάς  



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!