Σήμερα η παρουσίαση του προγράμματος του θεάτρου Αμαλία


Το Θέατρο Αμαλία σας καλωσορίζει στη νέα του σεζόν και σας καλεί την Τρίτη 10/9 στις 12.00 στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί για την παρουσίαση του προγράμματος του για το Φθινόπωρο 2019 καθώς και για τις παράλληλες δραστηριότητες του. 
             Έτσι ξεκινάμε λοιπόν με τους αγαπημένους Στέλιο Μαινα και Κάτια Σπερελάκη και τον ¨"ΚΗΠΟ" του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά,στις 13-15 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια τον εμβληματικό ¨"ΑΡΗ¨" της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη, στον ομώνυμο ρόλο στις 18&19 του ίδιου μήνα. Την σκυτάλη παίρνει "ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ" του Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, και με πρωταγωνιστές τους Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου, έργο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα τον Μάιο που πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου.Επόμενη παρουσία, η Κατερίνα Διδασκάλου και η διαχρονική "ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ του Γιάννη Ρίτσου, σε απόδοση στα Γαλλικά την Δευτέρα 23/9 και στα Ελληνικά την Τρίτη 24/9.Και ο Σεπτέμβριος τελειώνει με την αφετηρία της συνεργασίας μας με το θέατρο Τέχνης "ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ" το οποίο έχει προσκαλέσει για σειρά παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα το "Theatro della Citta" και το οποίο θα παρουσιάσει τις performance POLVERE στις 28/9, MIRACOLO στις 29/9 και PENELOPE στις 30/9. Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει 
               Ο Οκτώβριος περιλαμβάνει λίγες μα σημαντικές παραστάσεις μια και υπάρχει η φιλοδοξία ότι στο σύνολό τους θα μακροημερεύσουν. Από 3-6 & 9-13 "ΟΘΕΛΛΟΣ"του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, μια εφετινή παραγωγή του θεάτρου Τέχνης και της ομάδας Kursk. Παίζουν οι ηθοποιοί Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Μιχάλης Τιτόπουλος. Αναμφισβήτητα μια παράσταση που ξεσήκωσε αρκετή συζήτηση μια ο Χ. Φραγκούλης επιδιώκει νέες συναντήσεις με τους σαιξπηρικούς ήρωες, σε ένα έργο για την εκδίκηση, την προδοσία και το μύχιο φόβο για το ξένο.Στο ενδιάμεσο την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8/10 η"ΓΕΡΜΑ"του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία και διασκευή Θανάση Σαράντου Ο Θανάσης Σαράντος και η Εταιρία Θεάτρου «ηθικόν ακμαιότατον» παρουσιάζουν μία διασκευή της «Γέρμα» για 5 πρόσωπα, που βιώνουν τον λορκικό μύθο σ’ ένα ελληνικό ακριτικό χωριό της Ηπείρου εν έτι 2019.Παίζουν οι: Πηνελόπη Μαρκοπούλου , Τάσος Σωτηράκης , Θανάσης Σαράντος , Βασιλίνα Κατερίνη και η Βίλμα Τσακίρη στον ρόλο της Ντολόρες. Στις 14&15/10, όπως και στις 21&22/10 οι "ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ"του Βασίλη Ζιώγα, σε σκηνοθεσία Νικολέτας Καράνταη και πρωταγωνίστριες τις Θεοδώρα Μωυσιάδου και Κατερίνα Κούρτογλου, της Άννας και της Ελένης δηλ. οι οποίες εξερευνούν τα όρια της γυναικείας μοίρας στην ελληνική επαρχία και δίνουν έναν απελπισμένο αγώνα για να χειραφετηθούν κοινωνικά, ηθικά και πνευματικά. Ένα τοπικό σχήμα πολλά υποσχόμενο.Και βέβαια "το βαρύ πυροβολικό" του εφετινού Φθινοπώρου "ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ".Ο Γιώργος Κιμούλης παίζει και σκηνοθετεί το «Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, το οποίο θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή. Από 16-20/10 και από 23 έως 27/10. Μαζί του η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Ο Νοέμβρης θα μας προσφέρει την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα πραγματικά καινούργιο έργο που θα κάνει πρεμιέρα από την πόλη μας και θα κατέβει έπειτα στην Αθήνα. Το τολμά ένας σκηνοθέτης της νέας γενιάς, που όμως ήδη έχει δώσει ιδιαίτερα αξιόπιστα διαπιστευτήρια και είναι και Θεσσαλονικιός, ο Λεωνίδας ο Παπαδόπουλος. Το έργο τιτλοφορείται "ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ"(Bakersfield Mist) του Stephen Sachs, πρόκειται για μια συναρπαστικά έξυπνη κωμωδία που ανέβηκε στο Duchess Theatre του Λονδίνου με την Κάθλιν Τέρνερ και τον Ίαν Μακ Ντίαρμιντ και θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αμαλία από τις 7-10 Νοεμβρίου 2019. Πρωταγωνιστούν η Ράνια Σχίζα και ο Νίκος Παντελίδης. Τέλος από 20 έως 24 Νοεμβρίου θα επαναληφθούν " ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ", το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ από το θέατρο Τέχνης με την σκηνοθετική ματιά της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μαριάννας Κάλμπαρη. Παίζουν: Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαριάννα Κάλμπαρη.  Ας μη ξεχνάμε βέβαια και την πολύ φιλόδοξη παιδική σκηνή που θα φιλοξενήσει από 6 Οκτωβρίου το εξαιρετικό"ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ" της αγαπημένης Άλκης Ζέη, για το οποίο τόσα πολλά έχουν γραφτεί, ενώ έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. 
               Αυτό είναι λοιπόν ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος μας για το Φθινόπωρο, χωρίς να είναι και το τελικό. Αυτό το πρόγραμμα που συνεχώς θα εμπλουτίζεται φιλοδοξούμε μέσα "από τους φίλους του θεάτρου Αμαλία"να το κάνουμε εφαλτήριο και μαζί με μια σειρά επί πλέον ενέργειες που θα το πλουτίσουν και θα το διευρύνουν, να γίνει μέρος της πολιτιστικής έκφρασης αυτής της πόλης, μια ακόμη καλλιτεχνική πολιτιστική κυψέλη παραγωγής πολιτισμού. Με την βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή σας πάντοτε! 

Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ ετοιμάζεται λοιπόν πυρετωδώς για την νέα περίοδο και φιλοδοξεί να "παίξει" έναν ιδιαίτερο ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης. Με "αιχμή του δόρατος" το θέατρο, όπως είναι φυσικό, σκοπεύει να δημιουργήσει μια κυψέλη καλλιτεχνικής έκφρασης και πέρα απ αυτή, με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, με θεατρικά σεμινάρια,βιβλιοπαρουσιάσεις,λογοτεχνικές συζητήσεις,με εκθέσεις, με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και μεγάλους κτλ,να αναδειχθεί σ ένα πολυχώρο δημιουργίας. Είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με φορείς εντός και εκτός Ελλάδος.
Γι αυτό τον σκοπό φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο "Φίλων του θεάτρου Αμαλία" ο οποίος και θα έχει συμβουλευτικό μα και σε πολλές περιπτώσεις οργανωτικό ρόλο στην επίτευξη όλων των προαναφερθέντων και όχι μόνο. 
Ένα σύλλογο με πρωτότυπα χαρακτηριστικά με συγκεκριμένη στόχευση. Να καλλιεργήσει τέχνες και τεχνικές και μέσα από αυτή τη λειτουργία να προσφέρει στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 
Όσοι λοιπόν θα θέλατε να συμμετάσχετε σ αυτή την προσπάθεια, να αποτελέσετε την "μαγιά" της αρχικής δημιουργίας μπορείτε να παρευρεθείτε στην πρώτη συγκέντρωση για τους φίλους του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Θέατρο Αμαλία.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!