Το OK!Thess στο Digital Greece στην 84η ΔΕΘ


Το  OK!Thess στο Digital Greece στην 84η ΔΕΘ
Με πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων το OK!Thess βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στο Digital Greece της84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Το οικοσύστημα καινοτομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης OK!Thess, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης, με τίτλο «Οι Startups ζωτικός πόρος για τις ώριμες επιχειρήσεις»
Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Περίπτερο 12 στο Stage 1. Στόχος της ανοιχτής συζήτησης είναι να παρουσιαστεί πώς η την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων και οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού των startups μπορούν να ωφελήσουν τις ώριμες επιχειρήσεις. Μπορούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το περίσσευμα της καινοτομίας των startups; Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ήδη ώριμες επιχειρήσεις οι startuppers που έχουν αποκτήσει μεγάλη γνώση της αγοράς από την προσπάθεια ανάπτυξης των καινοτόμων ιδεών τους;
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο πρόεδρος και ιδρυτής του OK!Thess, Σίμος Μπενσασσών, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριακός Λουφάκης, ο ιδρυτής και υπεύθυνος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διαχείρισης Τεχνολογίας  (Mater Lab) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Μπακούρος και ο Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας & Ανάπτυξης Protergia, Βασίλης Νικολόπουλος.
Επιπλέον, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί το 5ο Demo Day του OK!Thess στο οποίο θα διεξαχθούν περισσότερες από 140 κλειστές one-to-one συναντήσεις ανάμεσα σε ομάδες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και εκπροσώπους Venture Capital funds από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο event δικτύωσης των startups με επενδυτές αρχικού σταδίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης που μέσα από αυτό έχουν προκύψει συνεργασίες και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Ο εκθεσιακός χώρος του OK!Thess βρίσκεται στο Περίπτερο 12 (Digital Greece). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το έργο και τις δράσεις του OK!Thess και να συμμετάσχουν στα masterclasses από ειδικούς στον τομέα της καινοτομίας και των startup επιχειρήσεων.

Τρίτη 10/9, 19:00 – 22:00Pavilion 6 (workshop rooms)
Masterclass: Founders stories: Success & Failure
Οι ομάδες που συμμετέχουν στους κύκλους επιτάχυνσης του OK!Thess θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους για την δημιουργία της δικής τους startup. Ο Κώστας Αλέξογλου (Loceye), η Σουζάνα Θεοδωρίδου (Greekaddict), ο Χρήστος Σινόπουλος (Octappush) και ο Κώστας Γκρίζος (Rhoé) θα μιλήσουν για τα βήματα από την σύλληψη τη ιδέας μέχρι και την είσοδο στην αγορά.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό τη μορφή συζήτησης και θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό.
Τετάρτη11/9, 19:00 – 20:00 Pavilion 6 (workshop rooms)
Masterclass: Unleashing the Potential of the Greek Tech Ecosystem
Speaker: Lucy Xu, marketer and advisor, Founder of The Port.
While many would argue that the Greek Tech system still has far to go, it is important not to overlook all the confident bets and steps forward that have led us to today —a progressing and evolving tech ecosystem with strong potential.
Τετάρτη11/9, 20:00 – 21:00 Pavilion 6 (workshop rooms)
Masterclass: Design for humans101: You are not your user
Ομιλητής: Γιάννης Φενέρης
Το δίλημμα της επιλογής μεταξύ Χ επιλογών στην διάρκεια της σχεδίασης ενός digital product, είναι κάτι που συνήθως καταλήγει με το «λογικά έτσι θα είναι καλύτερο, ας το κάνουμε τώρα έτσι». Πόσο ρίσκο περιέχει αυτή η υπόθεση; Πόσο ξέρουμε τους χρήστες μας, και πόσο «ελπίζουμε» ότι τους ξέρουμε; Σε αυτό το sessionθα παρουσιαστεί η σημασία του User Research μεθοδολογίες του UXκαι Product Design.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό τη μορφή συζήτησης και θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό.
Παρασκευή13/9, 18:00 – 18:20 Pavilion 12 Startup Stage
Γνωρίστε το OK!Thess
Ο program manager του OK!Thess, Δημήτρης Κουρτέσης θα μιλήσει για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Θεσσαλονίκη μέσα από την συμβολή της προ-θερμοκοιτίδας του OK!Thess. Μέχρι σήμερα από τους κύκλους επιτάχυνσης του OK!Thess, έχουν περάσει 68 ομάδες και 24 από αυτές είναι ήδη στην αγορά, ενώ στα Demo Day events έχουν επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια δίνοντας την ευκαιρία σε startups να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.
Παρασκευή13/9, 19:00 – 20:00 Pavilion 6 (workshop rooms)
Masterclass: Quantitative Market research for start ups
Ομιλητής: Χάρης Λαλάτσης,  Ierax Analytix
Στο Workshop θα μελετήσουμε τους καλύτερους και αποδοτικότερους τρόπους να τρέχουμε ερευνητικά έργα για startups. Στήσιμο ερωτηματολογίου, μέθοδοι συλλογής και παρουσίασης είναι τα βασικά στοιχεία που θα δούμε.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό τη μορφή συζήτησης και θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό.
Παρασκευή13/9, 20:00 – 21:00Pavilion 6 (workshop rooms)
Masterclass: Legal Fails: 10+1 mistakes to avoid when launching your startup
Ομιλητής: Αθανάσιος Αντώνιος Λεοντάρης, Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος
Στο masterclass θα παρουσιαστούν τα 11 λάθη που κάνουν οι startups στο νομικό πεδίο από case studies πελατών και γνωστών υποθέσεων startup.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό τη μορφή συζήτησης και θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό.
Κυριακή 15/9, 19:00 OK!Thess Info Day Pavilion 12 Startup Stage
Στο OK!Thess οι καινοτόμες ιδέες συναντούν την επιχειρηματικότητα και δημιουργούνται startups που βρίσκουν τον δρόμο της επιτυχίας στην αγορά. Ελάτε στο OK!Thess Info Day και ενημερωθείτε για το έργο του οικοσυστήματος καινοτομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.  Τα στελέχη του OK!Thess θα παρουσιάσουν πώς η Θεσσαλονίκη υποστηρίζει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!