Πέφτει η αυλαία με Rock συναυλία «Suncity West Fest» στο Πάρκο Σόλωνος (Παρασκευή 20/9)Πέφτει η αυλαία με Rock συναυλία «Suncity West Fest» στο Πάρκο Σόλωνος (Παρασκευή 20/9)

Με τη Rock συναυλία «Suncity West Fest», την Παρασκευή 20/9 με ώρα έναρξης 19.30, στο Πάρκο Σόλωνος της  Άνω Ηλιούπολης, πέφτει η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και παρουσίασε σε κατοίκους και επισκέπτες.
Μια μουσική συναυλία στην οποία οι κάτοικοι της Ηλιούπολης συμπράττουν με τον δήμο για έναν κοινό σκοπό: να δώσουν ζωή στη γειτονιά και ομορφιά στην πόλη. Να αναβιώσουν δράσεις που μπορούν να συγκεντρώσουν τους ανθρώπους, να τους  φέρουν κοντά, να τους  διασκεδάσουν.
Η ιδέα ήρθε στον δήμο το καλοκαίρι του 2018, σαν πρόταση από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για τη μουσική, για τον τόπο και τη γειτονιά τους. Από ανθρώπους της περιοχής της Ηλιούπολης,  που πριν πολλά χρόνια συναντιόντουσαν, συνεργάζονταν και με τη μουσική τους δημιουργούσαν εστίες πολιτισμού. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι έστησαν το περσινό Σεπτέμβρη ξανά τις rock μπάντες τους και έτσι με τη στήριξη του Δήμου, την προσπάθεια των ίδιων και των καταστημάτων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Suncity West Fest», το οποίο συνεχίζει και φέτος με την προσδοκία ότι ανοίγει τις πόρτες για συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για έναν κοινό σκοπό: τη ψυχαγωγία των πολιτών και ευρύτερα την ανάπτυξη της κοινωνίας. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός».

Το Πάρκο Σόλωνος δίπλα στο Βοτανικό Κήπο και την Πλατεία Ελευθερίας
Το Πάρκο Σόλωνος αναπτύσσεται δίπλα στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, σημείο αναφοράς της δυτικής πλευράς της πόλης, διαθέτει Ανοιχτό Θέατρο όπου πραγματοποιήθηκαν αξέχαστες καλλιτεχνικές βραδιάς και μια από τις πλέον πολυσύχναστες παιδικές χαρές, η οποία τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά κατασκευάστηκε από την αρχή, στη θέση της παλιάς που δεν πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Κατασκευασμένο τη δεκαετία του ΄80 στην περιοχή της Άνω και Κάτω Ηλιούπολης, που είναι η μεγαλύτερη υποενότητα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης με 16 σχολικούς χώρους (1 Βρεφονηπιακός, 6 Νηπιαγωγεία, 5 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια, 2 Λύκεια), 6 μεγάλους αθλητικούς χώρους (Κολυμβητήριο, Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Γήπεδο ποδοσφαίρου, 3 Γήπεδα τένις) σε μια συνολική έκταση οργανωμένων χώρων πρασίνου 37.076 τ.μ. (Βοτανικός κήπος, Πλατεία Ελευθερίας, Πάρκο Σόλωνος, Πάρκα Περικλέους, Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, Πάρκο Προφήτη Ηλία και άλλους χώρους πρασίνου).

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!