Νέοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκπροσωπούν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων «Yes- Les is more»


Νέοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκπροσωπούν την Ελλάδα
στην ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων «Yes- Les is more»


            Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το μοναδικό εν ενεργεία Δημοτικό Κέντρο Πληροφόρησης Νέων που λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μια ακόμη ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+”.
            Από σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η καρδιά της ευρωπαϊκής νεανικής δημιουργίας χτυπά στη Βουλγαρία και στην πόλη Σαντάνσκι, όπου 48 νέοι από όλη την Ευρώπη “σμίγουν” σε μια διαπολιτισμική συνάντηση, που σαν στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να συμβάλει στη δημιουργία στρατηγικής για την εφαρμογή και την προώθηση της τέχνης ως δημιουργικό εργαλείο μη-τυπικής εκπαίδευσης.
            Στην ανταλλαγή νέων που έχει τίτλο: «Yes- Les is more» και εντάσσεται στο Balkan Youth Festival συμμετέχουν νέοι ηλικίας  18-25 ετών από Τουρκία, Ισπανία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Λετονία, Ιταλία, ενώ η χώρα μας εκπροσωπείται από 6 νέους και νέες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου – μέλη του Τμήματος  Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Δήμου. Την ελληνική αποστολή συνοδεύει ο  χοροδιδάσκαλος του Τμήματος Γιώργος Κυνηγόπουλος.
            Μέσα από τη διαπολιτισμική ευρωπαϊκή συνάντηση οι συμμετέχοντες νέοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν χορούς, μουσικές, βίντεο και φωτογραφίες από τις χώρες τους, παρουσιάζοντας τους δικούς τους ξεχωριστούς πολιτισμικούς “κόσμους” και αναπτύσσοντας κώδικες διομαδικής επικοινωνίας, φιλίας και ανταλλαγής εμπειριών και βιωμάτων, με στόχο την εξοικείωση και την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης. Οι συμμετέχοντες νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μοναδικές στιγμές και να εξοικειωθούν με την πολιτισμική κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, σε ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ νεολαίας, τέχνης, παράδοσης, πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας που αναδεικνύει το ρόλο και τη δυναμική της νέας γενιάς στη σύγχρονη Ευρώπη.

* Πληροφορίες: Σοφία Γιαννουχίδου, Υπεύθυνη Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τηλ. 2310 703702


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!