Ημερίδα με θέμα «Βιώσιμο Σχολείο, Βιώσιμο Κλίμα» την Τετάρτη 16/10/2019


Ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βιώσιμο Σχολείο, Βιώσιμο Κλίμα», την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ώρες 12.00 – 14.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, (3ος όροφος) Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού – Βερτίσκου, την Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά και τους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου “Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά’’ και θα παρουσιαστούν:
-Απολογισμός των δράσεων του δικτύου για τη σχολική χρονιά 2018-2019
-Προβολή της δυναμικής του δικτύου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Π.Ε.
με τα παρακάτω θέματα:
1.Κλιματική αλλαγή και σεβασμός στους ελεύθερους δημόσιους χώρους
2.Ανθρώπινες αξίες και κλιματική αλλαγή
3.Οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου – Βιώσιμο Αειφόρο σχολείο
Πιστεύοντας ότι η παιδεία και ο σεβασμός προς το περιβάλλον ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο, ο δήμος Παύλου Μελά επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των παιδιών αποτελεί βασική προϋπόθεση στα πλαίσια εξοικείωσης με όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών θεωρήσεων και αντιλήψεων, για να μπορούν και τα ίδια αργότερα να προτείνουν ως ενεργοί πολίτες λύσεις για ζητήματα και προβλήματα που αφορούν στο τοπικό και παγκόσμιο περιβάλλον.
Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες δυναμικές κινήσεις, που μπορεί να αλλάξει την εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση αναπτύσσεται και η «περιβαλλοντική συνείδηση» και βέβαια ο ρόλος τον οποίο μπορεί να παίξει το σύγχρονο σχολείο.
Στα πλαίσια αυτά τα παιδιά ευαισθητοποιούνται ως προς το περιβάλλον, αποκτούν γνώσεις και ποικιλία εμπειριών, ώστε να κατανοηθεί το περιβάλλον στην ολότητά του, υιοθετούν στάσεις, αξίες και συναισθήματα ενδιαφέροντος προς το περιβάλλον, καθώς και κίνητρα για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και στην προστασία του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!