Σάββας Αναστασιάδης. Ο προυπολογισμός του 2020 αλλάζει τη φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2020 ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι αλλάζει η φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής, καταργώντας σε πρώτη φάση τις σημαντικές υπερβάσεις των πρωτογενών πλεονασμάτων, έναντι των στόχων. ανέφερε ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, κατά την τρίτη συνεδρίαση επί του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (23.10.2019)

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη,  η μείωση των υπερβάσεων αυτών είναι το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της μείωσης των ίδιων των στόχων, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Καθώς η  Ελλάδα, εκτός από το ό,τι έχει εταιρικό φορολογικό συντελεστή 28%, υψηλότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (23,6%), παρουσιάζει και ένα από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ μεταξύ των χωρών του ΟΟΑΣΑ με 24%.

« Το 2020, θα σηματοδοτήσει μια ριζική στροφή της οικονομικής πολιτικής, από την υπερφορολόγηση και την από-επένδυση προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, μέσω της μείωσης των επιβαρύνσεων. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που συζητάμε σήμερα, προβλέπει οικονομική μεγέθυνση της Ελληνικής οικονομίας κατά 2,8%» σημείωσε και τόνισε πως,
« αξίζει να αναφερθούμε και σε απόλυτους αριθμούς, όπου η συνολική υπέρβαση των στόχων αυτήν την περίοδο, άγγιξε τα 11,4 δισ. €. Για να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό, η προηγούμενη κυβέρνηση υπερφορολόγησε τον πολίτη και μείωσε τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης  χαρακτήρισε ως μέτρα τόνωσης για την ανάκαμψη του όγκου της οικονομικής δραστηριότητας , την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδημάτων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις και τα μέτρα για την οικοδομή, και πολύ σημαντικά τα μέτρα για τις νέες οικογένειες όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1/1/2020, την  έκπτωση φόρου 1000 ευρώ για κάθε ένα παιδί κάθε οικογένειας κ.α.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την εισήγησή μου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!