Σάββας Αναστασιάδης: Το αίτημα της διεθνοποίσης της Γενοκτονίας στη Βουλή


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, πρότεινε να έρθει το θέμα της γενοκτονίας προς συζήτηση στην επιτροπή, να προωθηθεί η διεθνής αναγνώριση και να ενταχθεί στη διπλωματική ατζέντα της ελληνικής διπλωματίας.

« Το θέμα της Γενοκτονίας των ποντίων το αντιμετωπίζω με την ίδια ευαισθησία και τη συναισθηματική φόρτιση που νιώθει ο κάθε πόντιος και όχι ως ένας πολιτικός  που το χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς λόγους » δήλωσε  χθες το απόγευμα( 9/10 )στον ραδιοφωνικό σταθμό "λελέβωσε" 101,3 FM , ο βουλευτής ΝΔ και πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Σάββας Αναστασιάδης.

 «Το 2014, κατά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, αν δεν είχα αντιδράσει, θα είχε καταργηθεί, ντε φάκτο, το δικαίωμα του αιτήματος της  αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Διότι το σχέδιο νόμου  που κατατέθηκε τότε στη βουλή, ποινικοποιούσε μόνο την άρνηση του Ολοκαυτώματος ενώ δεν λαμβάνονταν καμία μέριμνα για  τη γενοκτονία  που αναγνωρίσθηκε από την Ελληνική Βουλή. Τότε δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα και τον κερδίσαμε γιατί τον δώσαμε με πίστη και χωρίς να υπολογίσουμε κόστος» πρόσθεσε ο βουλευτής ΝΔ. 

Αναφορικά με τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής τόνισε:

« Επειδή ασχολούμαι χρόνια με το θέμα αυτό, θέλω να πω ότι οι σύλλογοι, τα ποντιακά σωματεία και οι ομοσπονδίες μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας από την Ελληνική βουλή το 1994, που ήταν  χρέος της πολιτείας απέναντι στους αδικοχαμένους  και ξεριζωμένους, ανέλαβαν το βαρύ έργο να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη και το αίτημα. Διότι η πολιτεία από τότε δεν είχε αναλάβει καμία άλλη πρωτοβουλία.
Οι προσπάθειες των συλλόγων έφεραν  αποτελέσματα, στις ΗΠΑ,την Αυστραλία ,τη  Σουηδία, την Κύπρο, την Αρμενία» και συμπλήρωσε,   

« Εδώ και αρκετά χρόνια μου δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι η Ελληνική Πολιτεία για να ολοκληρώσει το χρέος της απέναντι στους γενοκτονημένους πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία διεθνοποίησης   του θέματος, διαφορετικά το αίτημα θα φθίνει και θα χαθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας
 «δημοκρατία» (8/10) το οποίο αναφέρει πως « το ζήτημα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ποντίων έχει εγγράψει  στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αποδήμων ο Πρόεδρός της, βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας  Αναστασιάδης…» σημείωσε: 

« Τα τελευταία χρόνια ζήτησα, αρκετές φορές, να έρθει το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, όταν Πρόεδρος ήταν ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης αλλά ποτέ δεν ήρθε. Το 2018 έστειλα επιστολή στον πρώην  Πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε.  Έλεγαν κάποιοι τότε ότι το κάνω για λόγους αντιπολιτευτικούς. 

Σήμερα λοιπόν που είμαστε κυβέρνηση, με την ιδιότητα του Προέδρου της  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, έχω θέσει στους άξονες  δράσης της επιτροπής και το θέμα της διεθνοποίησης   της γενοκτονίας  στην ατζέντα  της εκάστοτε κυβέρνησης  και η συζήτηση θα αρχίσει το επόμενο διάστημα.
Είναι η καλύτερη απάντηση στους κακοπροαίρετους.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!