«Απ’ το παράθυρο του κόσμου» στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»


«Απ’ το παράθυρο του κόσμου»
στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

«Απ’ το παράθυρο του κόσμου» είναι ο τίτλους του νέου βιβλίου, συλλογής διηγημάτων, της Νανάς Παπαϊωάννου, φιλολόγου, λογοτέχνιδος, που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18.30’, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).

Ομιλήτρια: Σταματία Καραγεωργίου – Πάπιστα, οικονομολόγος- συγγραφέας
Ανάγνωση αποσπασμάτων: Ντίνα Στιβαχτάρη, φιλόλογος
Συντονισμός εκδήλωσης: Μένη Καραγιαννίδου, φιλόλογος-ποιήτρια
Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της ΕΛΒΕ κ. Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία.
Βιογραφικό

Η Νανά Παπαϊωάννου  γεννήθηκε στο Πολυδένδρι  Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε, με άριστα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το τμήμα Ιστορίας και Τέχνης. Ως Φιλόλογος δίδαξε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Βέροιας. Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης είναι εθελόντρια στο σύλλογο «Πρωτοβουλία για το Παιδί» όπου παραδίδει μαθήματα της ειδικότητας της. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος.
Ποιήματα, διηγήματα, χρονογραφήματα και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως «Μουσών Μέλαθρον» της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος, «Πνευματική Ζωή» του Πνευματικού Ιδρύματος Ουράνη, στην Ανθολογία της Ένωσης Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης, καθώς και στον Τύπο.
Έχει κυκλοφορήσει τις παρακάτω ποιητικές συλλογές :
·         Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά (2007)
·         Η καρδιά μου σου ανήκει (2008)
·         Στα ρείθρα του χρόνου (2009)
·         Μνήμης πλεύσεις (2011)
·         Ριπές Μελίρρυτες (2013)
·         «πετροβολώντας Ανεμοθύελλες» (2016)
·         «Άταχτο χελιδονάκι»  (2016)

Το ποιητικό της έργο έχει αποσπάσει εύσημες κριτικές, ενώ ποιήματά της έχουν βραβευτεί , με επαίνους και βραβεία, σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!