Επιχείρηση «καθαρά φρεάτια» στον δήμο Ωραιοκάστρου


Επιχείρηση «καθαρά φρεάτια» στον δήμο Ωραιοκάστρου

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των φρεατίων που βρίσκονται σε κομβικούς οδικούς άξονες εντός οικισμού προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την προστασία της περιοχής απέναντι στον κίνδυνο των πλημμύρων.
Η επιχείρηση για τον καθαρισμό των φρεατίων άρχισε σήμερα το πρωί από τη λεωφόρο Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα συνεργεία που εργάστηκαν για αυτόν τον σκοπό συνέλεξαν από τα φρεάτια μπάζα, ξύλα και κάθε λογής απορρίμματα.
Ο προγραμματισμός των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου για το τρέχον διήμερο περιλαμβάνει την υλοποίηση ανάλογων παρεμβάσεων στις οδούς Κομνηνών, Βασιλέως Γεωργίου και Υψηλάντη.
«Για τη διοίκησή μας τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό έχουμε συντάξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων -που δυστυχώς πληθαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής- το οποίο περιλαμβάνει από τη συστηματική ενημέρωση των ίδιων των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας που συστήνονται στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας μέχρι εκτεταμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων εντός οικισμού, ώστε στο μέτρο του δυνατού να προλάβουμε τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.  Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, για τις δράσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης ο δήμος Ωραιοκάστρου συνεργάζεται στενά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες κι έχει μεταφερθεί πλέον μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων για την προστασία από τις πλημμύρες.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!