Σχέδιο άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


22/10/2019: O πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. κος Παπαευσταθίου Νίκος (δεξιά) με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Τζιτζικώστα Απόστολο (αριστερά).


Θεσσαλονίκη, 23 Οκωβρίου 2019

Σχέδιο άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Τζιτζικώστα Απόστολο, με βασικό θέμα τη βελτιστοποίηση αλλά και την άμεση ανάπτυξη της συνεργασίας του ΕΚΑΒ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αντικειμενικό στόχο την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του Οργανισμού στους νομούς της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Το επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε o τρόπος που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προνοσοκομειακής φροντίδας, δύναται-είτε μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε μέσω ιδίων κονδυλίων-να ενισχύσει επιπλέον το ΕΚΑΒ τόσο σε επίπεδο ασθενοφόρων όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και επικουρικού προσωπικού.
Ο κος Παπαευσταθίου ενημέρωσε ενδελεχώς τον κο Τζιτζικώστα για την απεμπλοκή και την επίσπευση, από πλευράς του ΕΚΑΒ, της διαδικασίας προμήθειας των 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του Οργανισμού στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία είχε προκηρυχτεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ τον Ιούνιο του 2017 αλλά μόλις τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων των συμμετεχόντων εταιρειών, ενώ ανέλυσε το ευρύτερο οργανωτικό σχέδιο της Διοίκησης του ΕΚΑΒ -δεδομένης της συγχώνευσης με το ΕΚΕΠΥ- για την ενίσχυση των Δομών Υγείας στην περιφέρεια, με στόχο την πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ανά Νομό.
Με βάση τα παραπάνω, σε πρώτο στάδιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης για το ΕΚΑΒ, από την Περιφέρεια, σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ο κος Τζιτζικώστας, λόγω του αναβαθμισμένου ρόλου του ΕΚΑΒ αναφορικά με θέματα Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαίωσε τον κο Παπαευσταθίου πως θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ενίσχυση του Οργανισμού με το απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (απινιδωτές κλπ), ειδικά για την αντιμετώπιση & τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών κρίσεων στους Νομούς της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Τέλος, ο κος Τζιτζικώστας, αναγνωρίζοντας τον νευραλγικό ρόλο του ΕΚΑΒ ζήτησε τη συνδρομή του κου Παπαευσταθίου για την εκπόνηση συγκριμένου σχεδίου σχετικά με τον τρόπο που θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κάλυψη βασικών αναγκών του Οργανισμού για έκτακτο προσωπικό Διασωστών σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες (π.χ. Χαλκιδική), με απευθείας χρηματοδότηση είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε από πόρους της.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!