Α. Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»


Α. Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.
Την κεντρική ομιλία για τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα και τα μηνύματά του στη σύγχρονη εποχή εκφώνησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «ο Μακεδονικός Αγώνας είναι ο καθοριστικός κρίκος στην αλυσίδα των εξεγέρσεων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Είναι η λαμπρότερη σελίδα της ένδοξης Ιστορίας της Μακεδονίας. Είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούν με το θάρρος τους να διεκδικήσουν ένα μέλλον χωρίς δεσμά, μπορούν να διαφυλάξουν με κάθε θυσία την εθνική τους ταυτότητα. Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Μακεδονίας. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!