Δήμος Παύλου Μελά: Τιμούμε σήμερα και κάθε μέρα τους εκπαιδευτικούς μας



Δήμος Παύλου Μελά: Τιμούμε σήμερα και κάθε μέρα τους εκπαιδευτικούς μας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους Εκπαιδευτικούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται πολλές φορές και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αξιοποιήσουν οι μαθητές τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, μέσα σε περιβάλλον σεβασμού προς την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα και κάθε μέρα εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τους δασκάλους που είτε εργάζονται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων, συμβάλλουν καθοριστικά με τον πολυδιάστατο ρόλο τους, στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.
Το 1994 η UNESCO καθιέρωσε την 5η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, τιμώντας το πολύτιμο έργο των εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο.
Όπως αναφέρει η UNESCO για την Ημέρα των Εκπαιδευτικών, με την υιοθέτηση του στόχου 4 για την αειφόρο ανάπτυξη στην εκπαίδευση και του ειδικού στόχου που αναγνωρίζει τους δασκάλους ως βασικά στοιχεία για την υλοποίηση της ατζέντας για την εκπαίδευση, η συγκεκριμένη ημέρα δίνει τη δυνατότητα να επισημανθεί η πρόοδος, αλλά και να εκφραστούν οι προβληματισμοί σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών για το 2019 είναι οι νέοι δάσκαλοι και το μέλλον του επαγγέλματος – λειτουργήματος των εκπαιδευτικών.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με την UNICEF, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη Διεθνή Εκπαίδευση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!