Οι μάγισσες του Θερμαικού της Όλγας Λιάρατζη



ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΛΙΑΡΑΤΖΗ

«Ξέρεις , την άλλη εβδομάδα η Κοραλία έχει μια σεάνς. Θα αυτοϋπνωτιστεί και θα κάνει προβλέψεις. Μεγάλο χάρισμα! Είναι προσκεκλημένοι κάποια μεγάλα ονόματα της κοινωνίας, της Θεσσαλονίκης. Την παρακάλεσα να είμαι παρών. Δέχτηκε Αχ πόσο με ενθουσιάζει η ιδέα. Να την απολαύσω επιτέλους!»
Τα μάτια της Μυρτώς μεγάλωσαν ξαφνικά και είπε αυθόρμητα:
«Να έλθω κι εγώ; Θα ήθελα να βεβαιωθώ για τις ικανότητές της. Ποτέ μου δεν την πίστεψα απόλυτα Είναι μια ευκαιρία να τη δω από κοντά, να πειστώ ότι πράγματι επικοινωνεί με νεκρούς. Σε παρακαλώ…»
«Α πα, πα, αδύνατο. Δεν θα δεχτεί. Μόνο σε συγκεκριμένους καλεσμένους αποκαλύπτεται. Δεν γίνεται», απάντησε κατηγορηματικά.
Οργισμένη η Μυρτώ, απείλησε: «Τότε θα βγάλω στη φόρα τα άπλυτά σας, τη σχέση σας. Σας είδα  μαζί…στο κρεβάτι, γυμνές όπως γεννηθήκατε. Από το ατελιέ μου περνά όλη η καλή κοινωνία της πόλης. Θα σας διασύρω. Έχετε ερωτικές σχέσεις, ή τουλάχιστον είχατε. Εσείς που ζείτε για την εικόνα σας προς τα έξω, θα ντροπιαστείτε. Σκεφτείτε το καλά» Ο θυμός την έκανε να ξεφωνίζει, ενώ ο δείκτης του δεξιού της χεριού είχε σηκωθεί απειλητικά στο πρόσωπο της κυρίας Βιβής Αγγέλου.
Τότε την είδε να χλωμιάζει, να τρέμουν τα χέρια της. «Όχι…Όχι, σας παρακαλώ. Αυτό είναι εκβιασμός. Δεν θα σας το επιτρέψω».
Και η Μυρτώ άρχισε να γελά βέβαιη τώρα πια ότι αυτή νικά πάντα. Ήξερε να εκμεταλλεύεται καλά τις αδυναμίες του αντιπάλου»
 Η Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, η Θεσσαλονίκη της Κατοχής…
 Ήρωες , επαναστάτες, αθώοι και φταίχτες, δολοφόνοι και βιαστές αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο μίσους και εκδίκησης.
Σ αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό δύο μάγισσες συνομιλούν καθημερινά με τα κύματα του Θερμαϊκού κι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.
Η Κοραλία, πνευματίστρια , γυναίκα του πλούσιου επιχειρηματία Μίλτου Αβράμογλου, ιδιόρρυθμη και διαισθητική είναι καταδικασμένη σε ια κοινωνική απομόνωση καθώς οι άλλοι γύρω της δεν την καταλαβαίνουν.
Γι αυτούς θα παραμείνει πάντα η αλαφροϊσκιωτη, το ξωτικό που μιλά συχνά με θεούς και δαίμονες , με αγγέλους και νεράιδες.
Η Μυρτώ Παράχχου είναι προικισμένη με απαράμιλλη ομορφιά, θάρρος και εργατικότητα, φιλοδοξία και πολλά όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Κάνει εύκολα θύμα της οποιονδήποτε άνδρα την πλησιάζει. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της, ούτε ο πλούσιος Μίλτος, ο άνδρας της Κοραλίας…
Δύο γυναίκες, δύο «μάγισσες». Το αύριο μπροστά τους γίνεται απρόβλεπτο, οδυνηρό, ξεσκεπάζει τις αυταπάτες τους χαρίζοντάς τους την ωριμότητα αλλά και τη λύτρωση.
Οι μάγισσες του Θερμαϊκού της Όλγας Λιάρατζη.

Το αύριο γίνεται απρόβλεπτο και οδυνηρό, ξεσκεπάζει τις αυταπάτες τους, χαρίζοντάς


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!