Oλοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Δήμων Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Δήμων Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά
για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”

         Με κεντρικό σύνθημα “Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τη σύγχρονη βιώσιμη πόλη στην οποία ζούμε και κυκλοφορούμε” κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου οι διαδημοτικές δράσεις που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης  στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην  “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”.
         Η μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα των τριών Δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης, περιλάμβανε διαδραστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων, και απονομές των επάθλων στους νικητές του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας, που έλαβε χώρα από τις  16 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.
        
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού και τη Δ/νση Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου - μαθητές της Δ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Εκπαιδευτές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια καθώς και στο αθλητικό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωρίζω τα αρχαία Ελληνικά παιχνίδια”.
         Σήμερα, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδημοτικών μας δράσεων και την απονομή των βραβείων στους ποδηλάτες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας, ο δήμος μας διοργάνωσε, εδώ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Θεωρούμε πως είναι χρέος μας να εμφυτεύσουμε στα παιδιά μας όλες εκείνες τις αρχές και τις αξίες ώστε να αναπτύξουν σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, εξασφαλίζοντας το βιώσιμο και ελπιδοφόρο  μέλλον των σύγχρονων πόλεων” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: Μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε οι τρεις δήμοι  στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως η δυτική Θεσσαλονίκη που μαστίζεται από μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, απαιτεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με υποδομές και δίκτυα, με ελεύθερους χώρους προσβάσιμους για όλους τους δημότες, με σύγχρονες συνθήκες αστικής μετακίνησης, με ανεπτυγμένους ποδηλατοδρόμους και προηγμένα μέσα μαζικής μεταφοράς”.
        
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές του διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας, οι οποίοι βάσει της εφαρμογής BikePrints παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις που διένυσαν με το ποδήλατό τους, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πόντους και λαμβάνοντας ως “επιβράβευση” πλούσια δώρα (ποδήλατα, κράνη, αξεσουάρ ποδηλάτου) που είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
         Τις απονομές των επάθλων των νικητών έκαναν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά κ. Αθανάσιος Λαζαρίδης και οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ.κ. Μαρία Γαβαλά και Αθηνά Παμπουκίδου.
         Συγκεκριμένα οι νικητές στο Διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας 2019 στις κατηγορίες ατομικού, ζευγαριού και ομάδας 4 ατόμων είναι οι εξής:
1η θέση (κατηγορία ατομική δοκιμασία): Παναγιώτης Καλλιμάνης
1η θέση (κατηγορία δοκιμασία σε ζεύγη): Σταύρος Οκούτζιογλου - Αργυρώ Σταυρίδου
1η θέση (κατηγορία ομαδική δοκιμασία): Γιάννης Κασούμης - Ηλίας Στανόϊκας - Σταύρος Οκούτζιογλου - Αργυρώ Σταυρίδου.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!