Απονομή Επάθλων στους νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας “Thessaloniki WEST” Social Biking Challenge 2019




Απονομή Επάθλων στους νικητές
του Διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας
Thessaloniki WEST” Social Biking Challenge 2019

Με την απονομή των βραβείων και των επάθλων στους νικητές του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας “Thessaloniki WEST” Social Biking Challenge 2019, κορυφώνονται την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 12.00μμ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, συμμετέχοντας από κοινού στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων Κοινωνικής Ποδηλασίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διοργανώνει την ίδια ημέρα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από τις 10.00πμ – 12.00μμ παράλληλες δράσεις, με τη συμμετοχή μαθητών της Δ΄ τάξης Δημοτικών Σχολειών των τριών δήμων, με στόχο την ανάπτυξη κυκλοφοριακής συνείδησης και παιδείας, την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών και την προώθηση της χρήσης των βιώσιμων μέσων μετακίνησης. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Εκπαιδευτές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια καθώς και στο αθλητικό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωριμία με τα αρχαία Ελληνικά παιχνίδια” που αποτελεί ένα πρωτοπόρο πανελλαδικά πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.
Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Ποδηλασίας
Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη υιοθέτησης βιώσιμων μοντέλων μετακίνησης και κυκλοφορίας, οι τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτόν τον πρότυπο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη.
Ο διάρκειας τριών εβδομάδων διαγωνισμός, που έλαβε χώρα από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, βασίστηκε στην εφαρμογή BikePrints, βάση της οποίας οι συμμετέχοντες ποδηλάτες παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις που διένυσαν με το ποδήλατό τους, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Οι ποδηλάτες που διένυσαν και τα περισσότερα χιλιόμετρα θα λάβουν ως “επιβράβευση” πλούσια δώρα (ποδήλατα, κράνη, αξεσουάρ ποδηλάτου) που είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εταιρεία που συμπλήρωσε 20 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι κάθε εβδομάδα του διαγωνισμού αποτέλεσε και ένα αντίστοιχο στάδιο της πρόκλησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να οδηγούν μόνοι τους, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και να κερδίζουν πόντους με βάση την απόσταση που διένυσαν.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!