Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Δήμου Χλωπτσιούδη

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Τη νέα ποιητική συλλογή του Δήμου Χλωπτσιούδη με τον τίτλο «laissez passer» παρουσιάζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της  αντιδημαρχίας Παιδείας-Διά Βίου Μάθησης,  σε συνεργασία με τις  εκδόσεις Μανδραγόρας την προσεχή Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57) 20ς όροφος.
Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάζουν :

-ο Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ποιητής Δημιουργικής Γραφής & Νεοελληνικής Λογοτεχνίας κ.  Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος

- ο ποιητής και συγγραφέας, κ. Σπύρος Λαζαρίδης.
Ποιήματα θα απαγγείλουν  οι μαθητές σχολείων του Ευόσμου: Μαριεντίνα Καπέτη, Χρήστος Σαλονικίδης Σοφία Τσοπουρίδου,  και ο ποιητής.

Ο Ποιητής  μεταπλάθει το δόγμα του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού, laissez faire laissez passer, σε μία θεώρηση ελευθερίας διακίνησης ονείρων. Τα όνειρα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα («με πόσο ρο γράφεται το όνειρο;» -τίτλος ποιήματος).
Η συλλογή προσανατολισμένη στην κοινωνική αγωνία αγκαλιάζει σαν παρένθεση ό,τι διαφέρει, τον πρόσφυγα (στην εποχή των εθνικισμών, δεν ξέρω σε ποια γλώσσα να γράψω), τον άνεργο πατέρα, τη μικροαστική Δυτική Θεσσαλονίκη.
Ξεχωρίζουν τα ποιήματα περί ποιητικής με τον σταθερό προσανατολισμό τους στην κοινωνία. Βαθιά ανθρώπινη και πολιτικοποιημένη ποίηση με ουσία και σεβασμό στον άνθρωπο, τη ζωή και την τέχνη. Συμβολή ουσιαστική στη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα. Μια απόδειξη ευαισθησίας.
Ο Δήμος Χλωπτσιούδης γεννήθηκε το 1973 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι φιλόλογος. Γράφει δοκίμια και κριτικές ποίησης παρακολουθώντας τα σύγχρονα ρεύματα στην τέχνη.  Κριτικές του φιλοξενούνται τακτικά στον διαδικτυακό τόπο στο tvxs.gr. Μελέτες, κριτικές και δοκίμια δημοσιεύονται στα περιοδικά «Μανδραγόρας», «Ένεκεν», «ο Σίσυφος», «δίοδος 6610» κ.α. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερα βιβλία με πολιτικά και κοινωνικά δοκίμια και τέσσερις ποιητικές συλλογές. Από τις εκδόσεις Μανδραγόρας κυκλοφορεί και η ποιητική του συλλογή «Ακατάλληλο».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!